resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 10139
    bu adam galatasaray hafızasının sahadaki son temsilcisi. bugün sakatlansa, sahaya çıkamazsa, takım sadece kalecisini değil, hafızasını da kaybeder.

    kadrolar yenilenirken bu hafıza hep iletilir. ben galatasarayı 1986'dan beri izliyorum. kadrolar yenilenirken bu hafıza asla kaybedilmemeye dikkat edilmiştir. galatasaray'ın kulüp kültürünü gelecek olan yeni futbolculara aktaracak 1-2 isim mutlaka kadroda bulunmalıdır. 2011-2012 sezonunda yepyeni kadro kurarken bile hakan balta, ayhan, sabri gibi isimler takımdaydı. bu isimlerin varlığı her zaman önemlidir.

    şu anki takımda bu hafızaya sahip iki futbolcumuz kaldı. biri selçuk biri muslera. bu iki futbolcu takımdan ayrıldığında bu takımda en az 5-6 sene oynamış oyunculara ihtiyacımız var. feghouli ve belhanda bu isimler olabilirdi ama onlarla da taraftarın bağı sadece performans odaklı. mesela bu isim taylan olabilir, ömer olabilir. üst düzey performans vermeleri gerekmiyor, muslera'da var olan galatasaray hafızasını alsalar yeter. kazanma kültürünü, büyük takım olgusunu sadece "galatasaray" ismiyle yaşatamazsın. başarılar da buna tek başına yetmez. devamlılık gerekir, aidiyet gerektirir. bütün bunları gelecek olan yerli yabancı tüm futbolculara hissettirmek, anlatmak gerekir.

    muslera bu açıdan çok değerlidir, takımın hafızasıdır, onu kaybetmek demek, bir çok şeyi de kaybetmek demek olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın