• 3625
    euroleague'in 2 sezondur açık ara en formda koçu. sen git bir önceki sezon euroleague normal sezon sonuncusu olan takımı al, oyuncu grubunu üç isim dışında komple değiştir ve o seneyi takip eden 2 yıl boyunca avrupa'nın içinden geç. dehşet saygı duyulası bir iş.

    ergin hocanın asıl alkışlanması gereken yanı takımının müthiş başarısı değil esasen. yani elbette anadolu efes'in tank modunda oynaması takdire şayan fakat asıl detay, koçun bu takımı kurgularken yapabildikleri:

    barcelona'da özgüveni ve performansı dip yapmış adrien moerman'ı avrupa'nın en iyi uzun forvetine dönüştürüyorsun, 1. zalgiris kaunas'ta sadece görev adamı rolüyle süre bulan vasilije micic'ten takım lideri (avrupa'nın en iyi play maker'ını) yaratıyorsun, 2. obsesif kompulsif sorunu sebebiyle bir türlü kendisini basketbola adapte edemeyen adama, shane larkin'e 5 ay boyunca sabır gösterip onu kıta mvp'sine dönüştürüyorsun, 3. sadece pick and roll bitiriciliği ve savunma direnciyle bilinen bryant dunston'ı kısmen pasör bir pivot olarak yeniden tasarlıyorsun, 4. kariyeri boyunca "şutör" kalıbının dışına çıkamayan krunoslav simon'dan sahanın her yerinde verim verebilen, ribaunt kovalayan, guard ikilisini oyun kurma anlamında rahatlatan, savunmaya yardım eden, top çalan bir oyuncu yaratıyorsun, 5. james anderson'dan özellikle bu sezon komple all around bir kısa forvet katkısı alıyorsun, 6. hayatı boyunca savunmayla işi olmamış rodrigue beaubois'dan bilhassa bu sezon savunma katkısı da almaya başlayabiliyorsun, 7. vasat bir uzun olan sertaç şanlı'yı elitin bir tık altı bir uzuna eviriyorsun, 8. hemen hemen herkesin kuşkuyla yaklaştığı tibor pleiss'a sadece sen güveniyorsun ve haklı çıkıyorsun, 9. ve son olarak, panathinaikos sonrası barça serüveninde basketbol kimliğini komple kaybeden, yaz transfer dönemi boyunca kimsenin kontrat vermeye yanaşmadığı chris singleton'a basketbolu hatırlatıyor, ondan maksimum verim alıyorsun, 10.

    şu 10 maddenin 3'ünü yapabilen adamı yılın koçu seçerler normal şartlar altında. ergin hoca 10'unu birden becerdi, 10'unu.

    saygının en büyüğünü hak eden adamsın koç. güç seninle olsun.

    https://media.giphy.com/...vjnoU98Hnt/giphy.gif
App Store'dan indirin Google Play'den alın