• 36674
    “bugün burada galatasaray'ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz. 2016'dan bu yana süren, maalesef fiziki ve hukuki nedenlerden ötürü çıkamadığımız florya'nın dönüşünü, evimize yasal dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz. ben bunun temelinin oluşumunu sağlayan, riva arazisini camiamıza kazandıran selahattin beyazıt'a teşekkür ediyorum. bu değerli araziyi, istanbul'un bana göre pırlantalarından birini bugünlere getiren tüm yönetimlere de bilvesile teşekkür ediyorum. projeye delalet eden değerli bütün kardeşlerimi kutluyorum. bilvesile sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan'a, sayın çevre ve şehircilik bakanımız murat kurum'a, sevgili emlak konut gyo genel müdürü hakan gedikli'ye, sevgili genel kurul başkanı ertan keleş'e ve ön sahada, siperde mücadele eden hakan yılmaz'a teşekkür ediyorum.

    bugün çok önemli bir gün dedim, tarihi bir an dedim. florya, bizim mabedimiz, çalışma alanımız, evimiz, yuvamız. bunun bize kazandırılması çok değerli bir hizmet. 2016 yılından ihalenin realize olduğu 2018 mayıs'ının sonuna kadar çıkamayışımızdan kaynaklanan bütün giderleri ve faizlerini de ödeyeceğiz. aldığımız 120 milyon tl'lik parayı da iade ediyoruz. yani biz evimizin bedelini tekrar ödeyerek, bu çok önemli, “bedelini ödeyerek” evimizin tekrar sahibi oluyoruz. bütün diğer spor kulüplerinin ve taraftarımızın da bu anlaşmayı bu bağlamda değerlendirmelerini rica ederim.

    değerli arkadaşlar biz 120 milyon tl ve genel giderleri ödeyeceğiz. bu genel giderlerin içinde projenin genel gideri var, riva da bunun içinde. bizim riva'yı mutlaka canlandırmamız gerekiyor. kulübümüz içindeki diğer uğraşlarımız ve şampiyonluk mücadelelerimizin içinde sevgili hakan yılmaz'a tam destek veremediğimizi burada ikrar ediyorum. burada bulunan ve bizi dinleyenlere şunu söylemek istiyorum: bugün riva, istanbul'un hem ulaşım hem de sağlam kaya yapısıyla depreme dayanıklılık açısından en değerli yerlerinden birisi. gelecek, riva'da. sadece inşaat ve sayfiye anlamında değil. 365 gün kalınabilecek özelliklere sahip bir konumda. camiamıza mensup kişilerin buradaki 1400'e yakın konut içerisinden birer konut almalarını istirham ediyorum. alacakları her konut galatasaray'a ve türk futboluna artı olarak yazacaktır. bunu özellikle vurguluyorum. buradan konut sahibi olmak hem çocuklarımızın geleceği hem de bir spor camiasının geleceği için çok önemli. florya projemizin sağlıklı yürümesi ve ödemelerinin gerçekleşmesi için de çok önemli. dinleyicilerden özellikle istirham ediyorum, riva'ya sahip çıksınlar.

    bu anlaşmanın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu vesileyle bu anlaşmaya destek veren herkese, borç yapılandırma anlaşması yaptığımız bankalarımıza; ziraat bankası'na, denizbank'a ve siz dinleyenlere çok çok teşekkür ediyorum.

    "florya aynı şekilde kalarak önceki durumuna gelecek. anlaşmadan önceki durum neyse o durumuna geri dönecek. inşaatı kastediyorsanız, oradaki spor salonumuzu daha iyi hale getirmek istiyoruz. ya da kendi spor salonumuzu yaptığımızda etkinliklerimizi oraya alacağız. futbol takımı ve teknik heyetimiz çok mutlu oldu, bunu söyleyeyim. çünkü yatırım yapamıyorduk, örneğin bazı sahaları düzenleyemiyorduk. bir aksiyon alamıyorduk çünkü her an çıkma havasındaydık. şimdi sahip olma duygusuyla, florya'yı en iyi hale, en mümtaz hale getirmeye çalışacağız."

    "kemerburgaz askıda bulunan ve bizim iki yıldır uğraştığımız konulardan birisi. diğeri ise ada. ada ve kemerburgaz'da hukuki süreç devam ediyor, burası bir hukuk devleti. tedbir devam ediyor, çok uzun süre devam edebilir. çok kısa da sürebilir. hem ada hem kemerburgaz için yasal süreç devam ediyor."

    "galatasaray sportif a.ş., ffp'ye tabii. biz burada kulüpten söz ediyoruz, bir de bunu yapılandırma içinde düşünün. bu anlaşmadaki yükümlülüklerimiz bankalarla yaptığımız borç yapılandırması içinde galatasaray'ın ödeyebileceği en uygun şartlarda düzenlendi."

    mustafa cengiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın