• 6106
    "ne kadar amatör yönetilebilir ki daha?" sorusunu sordukça her gün yepyeni bir amatör yönetim gösterisi ile bizi selamlayan kültür simgesi, sporun beşiği.

    4 aralık 2019 galatasaray tuzlaspor maçı sonrasında her maçtan sonra olduğu gibi teknik direktör fatih terim'in basın toplantısı yine resmi youtube kanalına yüklendi. youtube videosunun linki sosyal mecralarda paylaşıldı. buraya kadar bir problem yok.

    problem şurada, video kırpılmamış. ilk 5 dakika 10 saniyelik kısmında fatih terim ortada yok. bir kaç basın mensubu sohbet ediyor ve bu sesler kayıtta. afedersiniz "ibneler" falan havada uçuşuyor konuşulan muhabbette. ki iki arkadaş arası muhabbet belli ki bize laf söylemek düşmez bu kısmına.

    ama be arkadaş, elinizde videoyu kesip sadece hocanın konuşmasını alacak program falan da mı yok? ya windows movie maker ile bile yapabilirsin bunu başka programa ihtiyacın bile yok. ya bak düz masa isen bile telefonuna atar telefonunda düzenler kırpar öyle paylaşım yaparsın. bak bunlar hep düz masanın bile durduğu yerde yapabileceği işlemler.

    bir çok kişi bunu fark etti, altta yorumlarda falan bunu konuştu, ben de konu ile ilgili twitter'dan alıntı yaparak twit attım.

    sabah oldu uyandım, video yok. twit silinmiş. bu olay olmamış gibi sanki.
    e oldu? oldu yani. ben net şekilde hatırlıyorum rüya halis falan da görmedim.
    yani yapamayacaksanız bu işi bırakın ryan babel halletsin. zaten futbol takımında bir işe yaramıyor. bari youtube kanalını yönetsin orada kullanalım o adamı.

    galatasaray'ın ciddi anlamda bir profesyonelleşme adımına ve ortak akıla ihtiyacı var. bunu söylerken de genel kurulun her seferinde "ortak akıl" diye söyleyip kendilerini yönetime yakınlaştırmaya çalışan üyeleri gibi söylemiyorum. 30 milyon taraftarı olan bir camia, halen bu kadar basit şeylerde bile profesyonellikten bu kadar uzak kalıyorsa, hiç bir şekilde taraftarını kullanmayı düşünmeyip (store tasarımlarında bile), taraftarına sadece "aha takım bu izlersen, bilet şu kadar bunu al maça gir, üzerinde sarı kırmızı var bunun almayıp da napacaksın, hatta sarı kırmızı da yok kenarında köşesinde bir yerinde milimlik galatasaray arması var bunu da al" diye çaresiz müşteri olarak görüyorsa orada ortak akıl da yoktur üst akıl da.

    bu mustafa cengiz yönetimi için de geçerlidir, dursun aydın özbek yönetimi için de, duygun yarsuvat yönetimi için de, gelmiş geçmiş 1-2 yönetim hariç tüm yönetimler için de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın