• 23433
    30 yaş üstü transfer yapmaması, eski oyuncularına bakmaması, günümüz sistemlerine bir an önce dönmesi gereken türkiyede futbol branşının en başarılı takımı.

    gomis geri dönüyor haberleri üzerine bu entry yazılıyor tarafımca.
    e tamam yedek forvete de jardel'i alalım. (hani hakan gelemez malum yoksa hakan'ı tabii ki tercih ederim jardel'e de)
    bir de beyin lazım takıma, hagi'ye soralım bakalım olmadı akşamları 7-9 arası oynanan maçlarda falan gelsin oynasın halı saha misali.
    sağ beke de sabri'yi falan getirelim, hakan balta - ujfa falan hep birlikte toparlayalım. prekazi'yi falan da ikna ettik mi dünyanın en iyi takımı oluruz bak şaka değil.
    taffarel'le muslera'da dönüşümlü oynasınlar oldu olacak.

    dünya 18 yaşındaki 20 yaşındaki oyuncularla dolduruyor yıldız oyuncularının etrafını. neden? bu çocuklar da gelişsin, yıldız olsun, böylece transfere harcadığımız ücreti kısalım, bu oyuncuları pazarlayarak gelir elde edelim ve yeniden gençlere yatırım yapalım daha fazla yıldız üretelim daha fazla kazanalım.
    dünyadaki gelişmek isteyen her işin ana planı budur. elindeki malın değerini yükseltip satarsın, yeniden yatırım yapar onları da satarsın böylece daha büyük kazanırsın. porto nasıl porto oldu?
    biz napıyoruz? genç oyuncu adaylarının etrafını sağını solunu önünü veteranlarla dolduruyoruz. neden? bunlar iyi futbolcu.

    bir futbolcu 30 yaşına kadar büyük takımlarda sürekli üst düzey mücadele ettiyse evet belki bizim ligimizde 40 yaşına kadar bile iş yapabilir kendisine bakarsa, ama çoğunlukla bu oyuncular hem başarıya doydukları (ya da görmedikleri için olmasa da olur modunda oldukları) hem de "yıldızım ya ben adamlar getirene kadar ne çekti ne paralar ödediler görevleri aksatsak ne olur" havasına çok çabuk girdikleri için bu futbolculardan verim alınması çok zor. ya kendisini birilerine ispatlama - kanıtlama çabasında olması lazım, ya da gerçekten mücadele etmeyi sevmesi lazım.

    soruyorum size, bu sezon başında nagatomo - mariano ikilisi gönderilse ve yerlerine birer tane altyapıdan 18'lik aslan parçası koysak ne olurdu? ne olacak en fazla bu kadar kötü olurduk. neden o zaman 33 yaşında iki tane veteranı günümüzde futbolun en dinamik olması gereken yerinde tutuyoruz? tamam, alacak paramız yok anladık. finansal olarak kötüyüz biliyoruz. kabul ffp varken iki tane dinamik bek almanın maliyeti transfer dönemini kapattıracağı gibi ceza bile aldırabilir. hepsine tamam. hepsine kabul. ama bu transfer değil ki? nagatomo'ya senelik 2 milyon euro ödüyoruz, mariano'ya 2 milyon 300 bin euro ödüyoruz. 4 milyon 300 bin euro verim veremeyen iki tane veteran futbolcumuza gidiyor.

    4.3 milyon euro'yu altyapıya yatırsak ne olur? yatıralım, sonuç gelmesin ne olur? bu beklere veriyoruz, sonuç gelmiyor.

    almanya ülke çapında hepi topu 100 milyon euro yatırımla bütün ülke futbolunun çehresini değiştirdi 2002 sonrasında. biz 4 milyon euro altyapıya yatırım yapsak ne kaybederiz? ki bak bu 1 senelik bedel, 2 futbolcunun.

    30 yaş üzeri futbolcuya bundan dolayı karşıyım abi. eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı diye bir ata sözü var. biz hep eskilere rağbet gösterme peşindeyiz. "ama adam atletico madrid'in eskisi, adam city'nin eskisi, adam real'in eskisi" diye diye diye bu kulübün ekonomisi bu noktalara gelmedi mi? 3 tane veteran alıp 10 milyon euro verip 0 geri dönüş alacağına 1 tane genç oyuncuya 10 milyon euro ver gerekirse, yarın öbür gün 15'e satsan bile kar etmiş olursun.

    atomu parçalamak değil ki bu. toplama - çıkarma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın