• 23430
    önümüzdeki beş lig maçı kağıt üzerinde güzel duran ve rüzgarı kendi lehine çevirmesi için fazlaca elverişli olan takım. takımımız.

    öncelikle beş maçlık fikstür şöyle:
    -7 aralık 2019 galatasaray alanyaspor maçı
    -14 aralık 2019 galatasaray ankaragücü maçı
    -21 aralık 2019 göztepe galatasaray maçı
    -28 aralık 2019 galatasaray antalyaspor maçı
    -*19 ocak 2020 galatasaray denizlispor maçı
    *tarihi açıklanmadı.

    iç sahadaki ankaragücü, antalyaspor ve denizlispor maçları nispeten rahat geçeceğini düşündüğüm, temenni ettiğim maçlar. göztepe deplasmanı zor da olsa son iki sezondur (17/18 - 18/19 süper lig sezonları) bir şekilde 3 puanı alabildiğimiz, şansımızın yaver gittiği bir deplasman. alanyaspor ise 19/20 sezonuna bomba gibi girmiş, bir ara bocalasa da 13. hafta oynadıkları 30 kasım 2019 alanyaspor ankaragücü maçında aldıkları 5-0'lık önemli bir galibiyetle moral bulmuş dişli bir takım.

    bu beş maçlık serinin en önemlisi kanımca maçların ilki, yani alanyaspor maçı. puan kaybına tahammülümüzün hiç olmadığı bir dönemde, art arda alınan kötü sonuçların verdiği moral bozukluğu ve oyundaki eksiklerin oyuncu eksikleriyle birleşmesiyle güçlü bir rakibe karşı mücadele edeceğimiz bir maç. tam 1-0 olsun bizim olsun maçı.. bir şekilde bu maçtan çıkartılacak 3 puan bizim için hayati değere sahip ve belki de toparlanacağımız bir seriyi başlatacak ilk domino taşı etkisine sahip olacak.

    ankaragücü, denizlispor ve antalyaspor iç sahada rahatça yenmemiz gereken 3 ekip. eğer hedef hala 23 ise, hala şampiyonluğa inancımız olacaksa bu 3 takımla oynayacağımız 3 iç saha maçından 8,9 puan çıkarmamız bile yeterli değil. 9 puan şart. şart oğlu şart.

    5 maçta oynayacağımız tek deplasmana alanya ve ankaragücü galibiyetlerinin morali ve özgüveni ile gidersek, en kötü ihtimalde 1 puanımızı alır yolumuza devam ederiz. ha zaten şu seride iç sahadan da istediğimiz puanları çıkartamayacaksak şampiyonluk gerçekten çok uzak demektir.

    işin taktiksel boyutuna girmeyeceğim, o konuda hocaya fazlasıyla donanımlı ve çok doğru noktalara parmak basan eleştiriler yapılıyor. yapıcı olanlarının hepsinin altına imzamı atıyorum, hocaya şubat ayına kadar çok iş düşüyor. fakat bu entry işin mental boyutuna değiniyor.

    süper lig, hepimizin çok yakından bildiği ve hatırladığı üzere sadece taktiklerin konuştuğu, sahada saf iyi futbolun şampiyonluk kazandığı bir lig değil. psikolojik olarak üstün olmanız bazen işin taktik teknik kısmından da önemli hale gelebiliyor. son 2 sezonun şampiyonu olarak da -her ne kadar ligin ilk 13 haftasında beklenenin çok altında olsak da- bizim için bu 5 maçlık seri, psikolojik olarak toparlanmanın ve üstünlüğü sağlamanın kapısını açabilir.

    entry tarihi itibariyle 5.5 senedir herhangi bir kupanın sapını bile alamamış fenerbahçe, son iki sezonda olduğu gibi bu sezon da nefesinin biz yarıştaysak bizi geçmeye yetmeyeceği bariz avcı'lı beşiktaş ve ne idüğü belirsiz, yıllardır başarısız ve gereğinden fazla pohpohlanan trabzonspor bizim yapacağımız bir serinin altında emin olun psikolojik olarak ezileceklerdir. şu anda öldü bitti denilen takım olarak galatasaray fenerbahçe'nin 2, trabzonspor'un 3, beşiktaş'ın 4 puan arkasında. fakat bu üç takım için dizilen övgüleri uç uca dizsek burdan fizana yol olur...

    5 maçta 15 bilemedin 13 puan aslında kağıt üstünde basit bir reçete. bizi ocağa daha rahat atacak, devre arasındaki çalışmaları kolaylaştıracak ve takıma da kazanma alışkanlığıyla birlikte özgüven aşılayacak, takımdaşlığı arttıracak bir reçete. umarım çok iyi değerlendiririz önümüzdeki 5 maçı, burada da beklenenden fazla puan kaybedersek vah bizim halimize..
App Store'dan indirin Google Play'den alın