• 12
    futbolda başarı aslında 3 tane, birbiriyle bağlantılı faktör üzerinden ilerler. iyi futbol, doğru futbol ve özel oyuncular.

    bunun dışında derinlemesine taktik analizler kasmak, sahadaki oyuncuların her birine özel bir isim vermek, uzun uzun dizilişleri tartışmak gibi durumlar tamamen, aslında çok basit bir oyun olan futbolu karmaşıklaştırma çabalarıdır.

    peki iyi futbol nedir? önce ne olmadığını anlatalım: iyi futbol, başarıyı tek başına getiren bir etmen değildir. iyi oynamak ile başarılı olmak birbirlerinden farklı seviyededirler. çünkü iyi futbol dediğimiz şey aslında planlı, disiplinli, her oyuncunun görevinin net ve katı bir şekilde belli olduğu, takım halinde bir çaba sarf etmektir. elbette iyi bir futbol oynayabilmek için belirli bir kalitenin üstündeki futbolculara ihtiyacınız vardır. ancak bunların özel yani yıldız oyuncular olmaları gerekmez. kolayca anlaşılabilir ve uygulanabilir bir taktik disiplin ve saha dizilişine amatör olmayan, disiplinli ve profesyonel futbolcular eklerseniz iyi futbol oynayabilirsiniz.

    ancak bir sonraki basamağa ulaşmak, başarıya daha da yaklaşmak için doğru futbolu oynamanız lazımdır. doğru futbol ise kadronuzdaki futbolcuların ve rakiplerinizin yapısına göre bir futbol anlayışı sergilemekten geçer. yani sadece kendi öz yeteneklerinize değil, mevcut rakiplerinizin özelliklerine göre iyi bir futbol oynamaktır doğru futbol. türkiye ve benzeri ülkelerin küçük çaplı, yerel turnuvalarında doğru futbol, başarıyı getirebilir. ancak seviye yükseldikçe doğru futbol da tek başına yeterli olmaz. belirli bir yere kadar getirir ancak oradan öteye gitmenizi mümkün kılamaz.

    işte burada özel oyuncular devreye girer. yüksek seviyeli ve sürdürülebilir başarı; doğru futbolun, özel oyuncularla harmanlanması ile yakalanabilir. zaten sırf bu yüzden özel oyuncular artık akıl almaz bonservisler karşılığında transfer olmakta ve yıllık ücretler kazanmaktadırlar. çünkü turnuvanızın seviyesi yükseldikçe, doğru futbolu oynayan takımların sayısı da artmaktadır. burada başarıyı yani diğerlerinden daha iyi olmayı getiren ise bu özel oyunculardır. bu oyuncular sadece disiplinli ve profesyonel değil aynı zamanda yetenekli ve öz motivasyonları yüksek oyunculardır. bu oyuncular kendilerine verilen görevleri yerine getirmenin yanı sıra, sahadaki karşılaşma esnasında insiyatif almaya yatkındırlar. liderlik özellikleri olması şart değildir. ancak liderlik özelliği olanlar daha üst bir seviyeye çıkarlar. bu nedenle de yüksek seviyedeki takımlarda bile çok farklı seviyede özel oyuncular mevcuttur.

    artık dünya futbolunda 2 tip takımla karşılaşıyoruz. doğru futbol oynayan takımlar ve doğru futbolu özel oyuncularla oynayan takımlar. bunun dışında kalanlar kaybetmeye ve devamsızlığa mahkum kalıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın