resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 679
    futbolculuk kariyeri boyunca süre aldığı 401 maçın 276'sına galatasaray armasıyla, 127'sine ise direkt olarak fatih terim yönetiminde çıkmış. dahası kadroda olup süre alamadığı maçları da dahil edersek toplam 150 kere fatih terim ile aynı soyunma odasını paylaşmış eski futbolcumuz. okan buruk'u okan buruk, fatih terim'i ise fatih terim yapan galatasaray tarihinin en başarılı döneminde senelerce beraber görev almışlar.
    kaynak: https://www.transfermarkt.com.tr/...eler/5791/verein/141

    yıllar sonra fatih terim'in heyecanını yitirdiği, umutsuzluğa yelken açtığı bir dönemde çok daha düşük bütçeli, taraftarsız, bir proje takımı başında fatih terim'den gördükleriyle galatasaray karşısında deplasmanda çok temiz bir galibiyet almıştır. her seferinde galatasaray'a ve fatih terim'e saygılarını sunan okan buruk'un son olarak eleştirildiği yönü ise fatih terim gibi motivasyon konuşması yapması.

    gerçekten çok garip değil mi? kim yapacak baba? kim fatih terim gibi motivasyon konuşması yapacak? bugün o kadrodan faal olarak görev yapan en büyük isim okan buruk. adamın hayatının yarısı fatih terim ile geçmiş, herhalde onun gibi konuşacak. ne mutlu ona! hayatında fatih terim ile karşılaşmamış adamlar bile ona özenirken okan'ın konuşması mı garip? keşke fatih terim de halen okan'a öğrettiği gibi etkili olsa soyunma odasında.

    anlaşılan o ki kendisine duyulan nefret hiç bitmeyecek. bundan 1 ay sonra arda turan'ı florya'da göreceğiz. o bile affedilecek. fatih terim kaç kere bağra basıldı, hagi'nin gafları, melo'nun terbiyesizlikleri unutuldu ama okan unutulmayacak. günde 5 vakit tudor'a sektirenlerin bile "okan galatasaray teknik direktörünü eleştiremez" diye dışladıkları bir adam okan. hakeme itiraz ederken tudor'un gelip kendisini itmesine verdiği tepki yüzünden eleştirilen bir adam. o gün ali sami yen arena'da uefa kupası posteri önünde sitem ederken bile kendisine hak verilmeyen bir adam.

    siz kininizi diri tutmaya devam edin benim nazarımda o dönemde oynamış, galatasaray'a saygısızlık yapmamış, özel yaşantısında bir terbiyesizlik yapmamış herkes çatır çatır eleştirebilir galatasaray'ın teknik direktörünü. nasıl ki ryan giggs, del piero, carlos puyol, gary neville, paul scholes, jamie carragher eski takımlarının yönetimlerine, teknik heyetine ayar verip, çatır çatır eleştirebiliyorsa okan'ın, suat'ın, bülent'in, hakan ünsal'ın, hagi'nin yarın bir gün hasan şaş'ın, ümit davala'nın kendisine yapılan bir saygısızlık sonucu sitem etmeye, kötü giden bir galatasaray'ı gerektiğinde uyarmaya, verildiğinde görev yapmaya sonuna kadar hakkı var. hepsinin başımın üstünde yeri var.

    velhasıl kelam renktaşlarım biraz daha kendisini yersiz eleştirilmeye, lince devam ederse hayatımda yapmadığım şeyi yaptırıp beni bir faninin fanboy'u haline getirecekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın