• 5
    efes pilsen'dir. 1990 yılında koraç kupasında çeyrek final oynama başarısını göstermesi ile başlayan avrupa kupalarındaki serüveni, birçok basketbolseverin ilgisini çektiği kadar, o zamanın yeni neslinin de basketbolu farketmesini sağladı. 1993'te torino'daki hazin final**tüm gözleri efes pilsen ve dolaylı olarak da basketbola çevirdi. 1996 yılında gelen koraç kupası ise türkiye'de daha futbolda yaşanmamış olan avrupa kupası sevinci ile basketbola olan ilgide patlama yarattı ve bu gazla basketbola yatırım yapan firmalar**daha sonraki yıllarda basketbolun daha da sevilmesinde başrol oynadılar. 2000 ve 2001'deki final four başarıları, 2000 senesinde galatasaray'ın futbolda getirdiği iki avrupa kupasının gölgesinde kaldı ve bu iki kupa**ibreyi tekrar futbola çevirmeye yetti.

    doksanlı yıllarda basketbolun sevilmesindeki etkenlerden bir başkası da, murat murathanoğlu-ismet badem ikilisi oldu hiç şüphesiz. basketbol maçlarındaki doyumsuz anlatımları milyonları ekran başına topladı ve basketbola olan ilgiyi perçinledi.

    petar naumoski bu ilginin, hiç kuşkusuz, baş kahramanıydı. bir dönemin genç oyun kurucularının 7 numaralı forma için kavga etmelerinin sebebidir petse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın