• 37
    dünya kamuoyu tarafından çok büyük bir çifte standarda maruz kalmış devlet.
    şimdiye kadar çoktan bağımsız devletleri tanınmalıydı. zamanında yugoslavya'dan sayısını bilmediğimiz kadar devlet çıktı, çekoslavakya'yı ikiye böldüler vs.. iki toplum bir arada yaşayamıyorsa şartlar da olgunlaşmışsa, ki çoğu zaman o şartları egemen güçler olgunlaştırır, ama burada bunun bir önemi yok. iş bir noktaya geldikten sonra o toplumların kuracağı devletler tanınır, bu işin rutini budur, tarih de bunun örnekleri ile doludur.

    kıbrıs konusunda ise çok net bir çifte standart ve türk düşmanlığı görülüyor. belliki bu iki toplumun bir arada yaşama ihtimali yok, zaten bu ulus devletler çağında tamamen iki ayrı toplumlu bir federatif devlet mümkün değil. e soy olarak birbirinin aynısı olan yugoslav halkları bile olmadıysa, hiçbir tarihi bağı bulunmayan ve uzunca bir dönem bir tarafın diğerini sistematik katliam, yıldırma ve tehcire zorladığı bir ilişkiden "ortak devlet" beklemek aptallık.. e zaten olayın bir de defacto tarafı var, şartlar tamamen oluşmuş yani, bunu böyle bırakmanın anlamı yok. üstüne egemen güçlerin çözüm önerilerini(annan planı) türk tarafı kabul etmiş rum tarafı reddetmişken, hala ama hala ısrarla türk tarafını mağdur etmenin izah edilir tarafı yok..

    36. kuruluş yıl dönümünde;
    başta fazıl küçük; rauf denktaş; cengiz topel; kenan çoygun gibi direnişe öncülük eden ve bu direnişe katılan tüm mücahitlere selam olsun, ruhları şad olsun..
App Store'dan indirin Google Play'den alın