• 20
    milli takımda yer alan as oyuncularımız, andone'nin sakatlığı ve falcao'nun yeni takıma dahil olması sebebi ile kadro anlamında sıkıntı yaşayabileceğimiz maç.

    muslera, feghouli ve luyindama 18 kasım pazartesi günü, lemina 17 kasım pazar günü, babel ise 19 kasım salı günü son milli maçlarına çıkacak ve tahminen ertesi gün istanbul'da olacaklar. muslera ve babel avrupa kıtasında maça çıkarken geri kalan oyuncularımızın hepsi afrika kıtasında maça çıkacaklar ve bu nedenle yol yorgunluğu daha yüksek olacaktır. lemina bu konuda daha şanslı çünkü milli maçları herkesten önce bitiyor. başakşehir maçına kadar dinlenmiş olacaktır. ancak feghouli ve luyindama salı günü gelip cumaya kadar ne kadar dinlenir bilemiyorum. aynı şekilde babel de sadece iki gün dilenip maça çıkmak zorunda kalacak. forvette adem büyük'e büyük görev düşebilir bu senaryoda. yedek olacağını düşündüğüm için saymadığım yuto da milli takımda ve maçı 19 kasım salı günü. onun kadroya bile girmesi şüpheli aslında. çünkü fatih hoca geçenlerde yuto için ciğeri söndüğünden beri arada bir dinlendirmemiz gerekiyor gibi bir açıklama yapmıştı. ömer bayram da türk milli takımında ancak süre alır mı bilemiyorum. en fazla andora deplasmanına gidip gelirken yaşayacağı yol yorgunluğu olur. o maç zaten 17 kasım pazar günü. sorun olacağını sanmam.

    sonuç olarak feghouli yerine orta sahada farklı bir isim görürsek çok şaşırmayacağım. bu isim belhanda olabilir. ancak iç sahada taraftar ile bu kadar kötü olmuş bir oyuncuyu ilk 11 başlatır mı fatih hoca onu da bilemiyorum. rakip kolay bir anadolu takımı değil. yorgun ve fiziksel olarak mücadele edemeyecek oyuncularla çıkmak büyük risk taşır. bu noktada seri de tercih edilebilir ki ben açıkçası seri'yi görmeyi tercih ederim.

    --------------------------muslera--------------------------
    ---------luyindama-------nzonzi--------marcao----------
    -mariano*----------lemina---------ömer----------emre-
    ---------------------------seri------------------------------
    -----------------babel------------adem-------------------

    bu 11 bence iş yapabilir. falcao büyük ihtimalle sonradan oyuna girerek yavaş yavaş oynatılır. hemen ilk 11 olacağını sanmıyorum. adem, ömer, lemina ve emre enerji kısmında kesin katkı verecektir. seri de bence buna müsait ve koşmayı kabullenecek bir oyuncu. tek sorun visca karşısında emre'nin kanatta savunma anlamında zorlanma olasılığı. ayrıca başakşehir'in beklerini de iyi takip etmek lazım. her iki beki de teknik oyuncular. ancak gereksiz top kayıpları yapılmazsa geride eksik yakalanmayacağımız için bu dizilişte problem olmayabilir. baskıya karşı pasla çıkmama sorunumuzu başakşehir kullanmak isteyecektir kesinlikle. umarım bu konuda bir gelişim kaydedebiliriz. yoksa habire forvetlere muslera'nın top şişirmesi ile bu maçı alamayız.

    iç sahanın avantajını kullanarak milli takımdan yorgun gelen oyuncularımızın dezavantajını bertaraf edebiliriz. son antep maçı* hepimize umut oldu. bu maç ile oyun anlamında çıkışımızı sürdürür ve galibiyet alırsak gerisi gelir. tek gereken galatasaray gibi mücadele etmek. bunu yaparsak türkiye'de karşımızda durabilecek bir takım yok!

    inandık biz sizlere
    #ben23rsiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın