• 141
    bu sistemi oynatan hocaları sevmem, bence kolaycılıktır. bu sistem o kadar fazla kez oynanmış ve çözümlenmiştir ki bunu oynatabilmek için çok iyi bir hoca olmana gerek yok diye düşünürüm. nitekim iyi bir hoca olduğuna inanmadığım rıza çalımbay bile eline iyi bir kadro aldıp bu sistemle sahaya sürdüğünde sivasspor ile ligde zirve yarışında yer alabiliyor. bence güvenli, basit bir sistemdir. dediğim gibi yaygın bir sistem olduğundan tıpkı 4-4-2 gibi hangi oyuncunun ne görev yapacağı bellidir. oyuncular belirli bir kalitenin üzerindeyse ve formdalarsa, rakiplerini kendilerine ekstra bir plan yapmadığı ya da kendilerinden daha kaliteli olmadığı sürece bu formasyon bence sonuç verir.

    bu bağlamda hocanın yenilik arayışına, ısrarla top rakipteyken 4-1-4-1, top bizdeyken 4-3-3(yani hayali bu da olmuyor işte) denemesine saygı duyuyorum. ancak 2 senedir bir arpa boyu yol alamıyorsak günü kurtarmak adına bu limana demir atabiliriz bence. 4-4-2 de olur, o formasyon için de bu formasyon için söylediklerim geçerli ama bu daha güvenli bir liman ve bizim gibi kırılgan bir takım için şu an en iyi sistem daha güvenli olan 4 2 3 1 bence.

    geri dörtlü zaten standart, beklerin yapacağı bindirmeler standart bir bek kadar. fazlasını yaparlarsa artıya geçersin, azını yaparlarsa sistem çok aksamaz.

    defans önüne iki oyuncu koyacağından geriden top çıkarma konusunda ciddi sıkıntı yaşayan galatasaray'da stoperlerin beklerle birlikte 4 pas alternatifi olacak böylece. orta üçlüyü de hücumcu değil pas alıp verebilen isimlerdne kurup geriden top çıkaramama meselesine böyle de bir çözüm üretmek mümkün. benim kafamdaki kadro;

    -----------------bunu artık yazmıyorum----------------

    mariano-------luyindama----marcao--------nagatomo

    -----------------seri-----------nzonzi-------------------

    adem----------------lemina-----------------belhanda

    ----------------------falcao----------------------------

    oyuncuların form durumuna göre elbette herkes değişebilir ama motive olmuş bir belhanda, adem ile beraber bekini her zaman kovalar ve savunma zafiyeti yaşamazsın. adem de hırsıyla, mücadelesiyle 2. bir forvet gibi falcao'nun yanına girer hücumdayken ve olası bir kısırlığa bir nebze de olsa çözüm sunabilir. seri yerine ömer bayram da olabilir ancak sözlükte pek beğenilmese de ben seri'nin gayet iyi mücadele ettiğini, çok koştuğunu ve asıl sorunun pas atacak adam bulamaması olduğunu düşünüyorum. topla mesafe kat eden değil, topu koşturan bir adam ama topun koşması için boşta oyuncular olması lazım tabii. yine de seri yerine ömer de olabilir. ben bu formasyonla en azından rakibe daha az pozisyon verileceğini düşünüyorum. çünkü her ne kadar 6 kasım 2019 real madrid maçına kadar yediğimiz gol sayısı az olsa da galatasaray inanılmaz fazla ve kolay pozisyon veren bir takım. bu sene oynadığı 4 şampiyonlar ligi maçında ne yazık ki kalesinde 70'ten fazla şut gördü galatasaray.

    bu oyun benim için güvenli liman ve galatasaray kadro kalitesiyle bu güvenli ama basit formasyonda türkiye'deki rakiplerine üstünlük kurabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın