• 17
    ya alkolden ya kahvaltidan vazgecmem gerekiyordu; haftaici kahvalti etmiyorum artik.
    hanim diyetisyen oldugu icin soyluyorum rahat rahat; kesinlikle bir diyetisyen esliginde yapmak gerekir.
    neden diyetisyen?
    cunku eve giren toplam nakit artar. saka yav; dogrudan beslenme ve diyetetik egitimi almis olan beslenme uzmanlari, doktorlardan daha hakim konuya. herkes kendi isini yapsin insanlarindan oldugum icin zaten yatkinim diyetisyeni doktora beslenme konusunda tercih etmeye; e bir de ciddi tecrube sahibi olunca insan rahat konusabiliyor.
    kan degerleriniz, aliskanliklariniz ve varsa kronik hastaliklariniz; bunlari goz onunde bulundurup tam olarak size uygun beslenme seklini tespit etmek diyetisyenlerin isi. ayri bir bilim bu. biliyorum son yillarda bilimi ipleyen kalmadi ulkede ama yok ketojenik, yok karatay falan filan derken insanlarin karacigerlerini, bobreklerini ellerine vermek moda oldugundan buraya da yazayim dedim. 5 kilo vermek icin karaciger-bobrek bagislamaya gerek yok.
    bu tarz diyete karsi cikan diyetisyenler var diyeceksiniz; bu tarz diyete fikren karsi cikan diyetisyenden uzak durmaniz gerekir. bunu da pesin soyleyeyim. diyetisyenlerin isine gelmiyor diyenler olacak; onlar da bos konusuyor. vucudunuz, yasam tarziniz ve elbette psikolojiniz musaitse, neden olmasin.

    yeni isimde eskisi kadar hareket edemiyorum. foto da gonderemiyorum :) ama soyle soyleyeyim; gunde hicbir sey yapmazsam 5-8 km kesin yururdum gun icinde. fabrika ziyareti falan cok olurdu. sigarayi da cok icerdim. dogru duzgun yemek de yemiyordum. son donemde her sey duzene girdi. sehir disi yolculugum yok zirt-pirt. oglen, sabah hanimin hazirladigi seyleri yiyorum. hafta ici muazzam bir mucadele var ama iste haftasonu en az bir 70lik vodka banko, 6 bira banko; raki yaptiysak en azindan ilaveten bir ufak raki, bazen ilaveten 6 bira daha falan olabiliyor, kahvaltilarda gidip simit falan aliyorum mutlaka ve dolu oluyor masa, gece yemeleri de var kokorectir, kelle pacadir, tantunidir hafta ici ne yapmiyorsam haftasonu yapiyorum. e bunlarin uzerine hareket de azalinca, aniden mudahale edip 79 kilodan bu yontemle 1 ayda 76 kiloya geriledim. yas 37. boy 180. kilo, hayatimda 79'u hic gecmedi cok sukur.

    aksam 21:30 son. oglen 12'ye kadar kalorili hicbir sey yok. su serbest. cay-kahve de serbest ama ac karnina pek iyi olmuyor. bu kadar soze tezat gelecek biliyorum ama ramazanlarda oruc tutma aliskanligim oldugundan hic zorlanmiyorum. tavsiye ederim.

    ama mutlaka uzmanlara danisin. bu sozlukte beslenmeyle ilgili bir sey oldu mu hep yaziyorum bunu ama gerekiyor. isinin ehli insanlardan yardim almazsaniz sonuclari gercekten agir olabiliyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın