2019-20 Türkiye Süper Lig 9.Hafta Maçı
19:00 Vodafone Park
1 - 0
  • 365
    olumsuz manada sayilabilecek tonla sey var, maglubiyetin ve kotu oyunun hicbir bahanesi de yok, zira rakip da ne kadro kalitesi, ne moral ne de yorgunluk olarak bizden iyi durumda degildi. buna ragmen taraftarlarinin boynu bukulmesin diye canla basla mucadele ettiler ve derbi kazandilar. ne hikmetse bu, bizim hic goremedigimiz bir olay, tam tersi durumda biz olsak, feneri de besiktasi da hatta trabzonu da gule oynaya arena'dan bizi yenip donerdi, donuyor. ama ne hikmetse bu takimlar kotu gecen sezonlarinda veya form durumlarinda dahi, derbilere bambaska motivasyonla cikabiliyorlar. bizim bu durumumuz mevcut oyuncularla veya hocalarla da alakali degil, ne hikmetse taraftarini sikine takmayan bir futbol takimimiz var yillardir. taraftarin onemsedigi maclarda bir kez bile isin ciddiyetinde oynayip kazanamadilar yillardir, hem hakkimiz yeniyor, hem kufur hakaret yiyoruz, hem de maci verip donuyoruz, kanlarina dokunmuyor anasini satiyim.

    maca gelecek olursak da 3 tane sey yazmaya deger benim icin. birincisi ilk devrede orta alanda feghouli ve roco top icin mucadele ettiler ve hic de suratli bir adam olmayan feghouli, roco'yu geriden gelip oyle bir gecti ve pozisyona girdi ki, gozlerime inamamadim. rakipte bu agirlikta bir stoper var ve biz bunu hic kullanamadik. akli mantigi olan bir takim, bunun uzerine oynar, en basitinden emre mor'u roco ile bu hale sokacak oyun plani kurar, cok rahat penalti kirmizi kart gol vb is cikarirdi. kesinlikle abdullah avci bizde boyle bir durum olsa orayi islerdi, biz bu anlik olusan pozisyon disinda yapmadik.

    diger olay, falcao'yu transfer ettigimiz sezonda maca cikaramiyorken (sebep ne ise bilemiyoruz), en azindan andone soyle boyle derken, rakibin umut nayir gibi asla bu seviyelerin oyuncusu olmayan bir adamin goluyle derbi kazanmasi. hakikaten can acitici bir olay bu, yillardir forvet bolgesinde sorun yasiyoruz, su umut nayir gibi derbi performansi koyan bir forvetimiz olmadi gomis haricinde.

    son olay da lyundama. arkadas, biz madem pas takimiyiz (yere batsin), aut atisi bile kullanmiyoruz, ceza sahasina orta yapmiyoruz topu kaybetmeyelim diye. ben anlamiyorum macta 4-5 tane lyundama'nin hic pres baski yokken sisirdigi ve bombos auta rakip kaleciye giden uzun topu var. bunu niye yapiyoruz, amacimiz ne? ayagi cok duzgunmus gibi israrla uzun top denedi adam macin her aninda. elle tutulur hicbir yani yok malesef oyun planimizin.

    cok heves kirici bir sezon oluyor, bu sezona buyukce bir halka ekledi bu mac da. elbette taraftariz, sabirli davranip destegi surdurecegiz, en azindan su sampiyonlar ligi bitene kadar boyle gidecek gibi duruyor, sonrasi allah kerim. haftada 1 maca dusunce yine bir yukselise gecebiliriz, o zamana kadar ustlerden cok da kopmamaya calismaliyiz sadece. tabi bu konuda takimimizin performansindan cok, rakiplerin puan kayiplarini gozleyecegiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın