resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull City
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 932
    seri maçın en kötülerindendi. diğerleri mariano, nagatomo ve belhandaydı. yani kafadan dört futbolcumuz aşırı kötüydüler ancak en zararlısı seri’ydi. çünkü seri ne ön libero ne de orta saha oyuncusu. adam tam anlamıyla mevkisiz futbolcu. oynasa oynasa sağ iç oynar ama orada da verimli olamaz. çalımla adam eksiltme özelliği yok, adam markajı ve ikili mücadele kazanma yine öyle. savunması da en az o kadar zayıf. iyi sayılabilecek tek özelliği hızlı tek pas oyunu ama o da top kazanmadan işe yaramıyor.

    bence seri belhanda’dan daha faydasız.

    orta sahamızın nzonzi, lemina ve feghouli’den oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. feghouli on numarada belhanda’dan daha iyi oynar. nitekim milli takımda on numara oynadı ve afrika şampiyonu oldular. lemina hem çabuk hem teknik hem de savunması güçlü. nzonzi ise tartışılmaz altı numara. feghouli on numaraya çekilirse emre mor sağ kanatta oynayabilir. mariano’nun yerine de kesinlikle şener oynamalı. böylece sağ kanadımız çabuk ve etkili adamlardan oluşur.

    bu kadro dizilişiyle ileri dörtlü gerçekten harika oluyor. babel-feghouli-emre mor ve ilerde falcao. sağdan soldan orta yapmaya, akan oyunda hava topu kullanmaya hiç gerek yok. tıpkı barcelona, m.city ve liverpool gibi merkezden delerek ya da kanatlardan sıfıra inerek rahatça goller bulabiliriz. hatta falcao’nun hava toplarındaki etkisini kullanarak ara sıra orta-gol bile bulabiliriz.

    ileri dörtlü böyle olursa arkadan lemina ve nzonzi’nin de vereceği destekle harika bir takım haline dönüşebiliriz. ayrıca devre arasına kadar marcao’yu sol kanada nagatomo’nun yerine çekerek stoperde donk-luyindama’yı kullanabiliriz. linnes dönünce de luyindama-marcao tandemine döneriz.

    yani benim ideal on birim: sakatlıklar yok sayılarak;

    muslera
    şener-liyundama-donk-marcao
    nzonzi-lemina
    emre mor-feghouli-babel
    falcao. (andone)

    devre arasında linnes takıma döner ve mariano kadro dışı kalır. sağ kanatta şener-linnes, sol kanatta linnes-nagatomo oynar. ya da nagatomo kadro dışında kalır ama bu sefer sol kanatta linnes-ömer bayram oynar ki bu biraz sıkıntılı olur. yine linnes dönünce luyindama-marcao tandemine geçeriz.

    bu takım kurgusu hem kanatlarda çok hızlı hem de merkezden hücumlarda harika olur. maç ritmi artar, hızlı oyun kurgusu benimsenmiş olur. hızlı oyun kurgusunda falcao, babel, emre mor ve feghouli çok gol bulabilir.

    seri, belhanda, andone, taylan, jimmy, adem ve diğerleriyse zengin bir kulübe oluşturur. emre akbaba dönünce onu da on numara ve sağ kanat alternatifi olarak kullanabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın