• 22970
    bu sezon şu ana kadar oynadığımız maçlardaki orta saha tercihlerine baktığımız zaman, sakatlıklar ve cezalar nedeniyle bir türlü süreklilik kazanamayan, kadroda çok farklı tarzda oyuncuların bulunmasından dolayı sürekli değişen orta saha rolleriyle oynadığımızı görüyoruz. fatih terim'in tercihleri açısından nzonzi ve belhanda, müsait oldukları sürece takımda vazgeçilmez duruyorlar. 8 numara mevkisi için de seri-lemina-ömer-selçuk-taylan gibi bir tercih sıralaması var. bana göre birkaç deneme dışında eleştirilebileceği önemli bir nokta yok, ancak o denemeler sırasında ömer'i kazanmamız bence yapılan hatalardan çok daha büyük bir kazanç oldu.

    akhisar*(1-0): seri-selçuk-belhanda (yedekler: -)
    kısıtlı bir kadroyla çıktığımız bu maçta orta saha için yapılan selçuk tercihi ile hazırlık maçlarında da orta sahada iyi oynamayan donk’un artık stoper mevkisinde düşünüldüğünü gösterdi.

    denizli*(0-2): seri(donk)-selçuk-belhanda (yedekler: -)
    akhisar maçı ile aynı şartlarda aynı kadroyla çıktık. seri'nin defansif, selçuk'un hiç oynamaması gerektiğini gördük. devre arasında seri ile donk değişikliği oldu ama sonuç değişmedi.

    konya*(1-1): nzonzi-seri-feghouli (yedekler: selçuk)
    nzonzi'nin ilk kez sahaya çıktığı bu maçta belhanda’nın sakatlığı nedeniyle feghouli oynadı. seri kırmızı kart gördü.

    kayseri*(3-2): nzonzi-ömer-belhanda (yedekler: selçuk)
    seri’nin kırmızı kart cezası nedeniyle fatih terim selçuk yerine ömer bayram’ı orta sahada kullandı.

    kasımpaşa*(1-0): nzonzi-lemina(ömer)-belhanda (yedekler: selçuk, ömer, taylan)
    lemina ilk maçında iyi oynamadı, devre arasında ömer ile değiştirilerek bir önceki maçtaki dizilişe dönüldü.

    brugge*(0-0): nzonzi-lemina-seri (yedekler: ömer)
    belhanda’nın sakatlığı nedeniyle olmadığı bu maçta, seri onun yerine ofansif görev aldı. lemina’nın kötü performansı sonrasında orta saha nzonzi-seri-feghouli olarak değişti.

    malatya*(1-1): nzonzi-ömer(lemina)-seri (yedekler: lemina, taylan)
    belhanda’nın sakatlığı devam ediyordu, feghouli ise dinlendirilmek zorunda kaldı. bu nedenle seri ofansif role geçti, kötü performansı sonrasında lemina yerine ömer tercih edildi. devre arasında ömer sol beke geçti, yerine lemina girdi.

    fenerbahçe*(0-0): nzonzi-lemina(ömer)-belhanda (yedekler: ömer, selçuk)
    belhanda sakatlığı sonrası maskeyle oynadı, seri ise kadro dışı kaldı. lemina etkisiz oyunu sonrasında ömer ile değiştirildi.

    psg*(0-1): nzonzi-seri-belhanda(feghouli) (yedekler: feghouli, ömer, selçuk)
    lemina’nın sakatlığı nedeniyle kadroda olmadığı bu maçta belki de fatih terim’in aklındaki ideal orta saha olan bu üçlü ilk kez birlikte oynadı. belhanda 62. dakikada feghouli ile değiştirildi.

    g.birliği*(0-0): nzonzi-selçuk-belhanda (yedekler: ömer, taylan)
    lemina’nın sakatlığı, seri’nin zehirlenmesi nedeniyle oynamadığı maçta fatih terim ömer yerine selçuk’u tercih etti. selçuk daha sonra oyundan alındı ancak yerine ömer girmedi, 4-2-4’e döndük.

    sivas*(3-2): nzonzi-ömer(seri)-belhanda (yedekler: seri, selçuk, taylan)
    lemina’nın sakatlığı devam ettiği bu maçta fatih terim seri yerine ömer’i tercih etti. maçın son 15 dakikasında ömer sol beke geçti, yerine ise seri girdi. seri’nin inanılmaz kötü performansı sonrasında fatih terim’in bu maçtaki kadro tercihinin haklı olduğu görüldü.

    şu ana kadar izlediğim maçlardan yola çıkarak bana göre ideal orta saha nzonzi-ömer-seri olur.

    belhanda, müsait olduğu her maç tercih edildi ancak bence artık kulübeye çekilmesi, devre arasında da mümkünse satılması gerekiyor. formda bir seri’nin kendisinden daha iyi oynayacağına eminim. zaten seri’nin oynaması gereken mevkinin de belhanda’nın mevkisi olduğunu düşünüyorum. eğer ki seri orada verimli olmazsa da kanatta performansı düşen feghouli’yi de deneyebiliriz. ömer’den başka geçen sezon ndiaye’nin oynadığı mevkide orta sahaya dinamizm getirecek başka bir opsiyon kadromuzda bulunmuyor. eğer lemina kendisini toparlarsa ömer’in yerini alabilir, yoksa mevcut formu ve sakatlıklarıyla devre arasında yollar ayrılır, bu durumda o mevkiye iyi bir transfer bulabilirsek iyi olur, tüm sezon için ömer’in kısıtlı yetenekleri ve her maç sürdüreceğini sanmadığım formuna güvenmiyorum. donk, orta sahada oynayacak dinamizmi kaybetmiş, zaten artık fatih terim kendisini stoper olarak düşünüyor. selçuk’u artık kadroda bile düşünmemek gerekiyor. taylan’ın da ilk onbirde oynamadan önce en azından yedekten girerek ya da kupa maçlarında oynayarak kendisini göstermesi şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın