• 22952
    18 ekim 2019 galatasaray sivasspor maçında yine ve yeniden taraftarlarının beklentilerini karşılayamamış takımımızdır. özellikle galip gelinen bir maçtan sonra kendisi hakkında yazmak istedim ki yangıncı taraftar yaftası yemeyeyim.

    öncelikle bu seneki bir türlü toparlanamama ve baskın oyun oynayamamamız hakkında her yazar arkadaşımızın farklı teorileri var. herkesin düşüncesine saygı duymakla beraber kaleye gitme sorunumuzun pilav üstü kurumuzun* olmayışına kesinlikle katılmıyorum. bu takımdaki en önemli eksik plansızlıktır.
    her takımda ille de pırpır kanat gerekli değildir. önemli olan kadroyu doğru sisteme adapte etmektir. şimdi elimizdeki en kaliteli adamlara bakalım:
    muslera: kaleci diyerek geçemem, biricik kedimiz.
    luyindama: savruk da oynasa tam bir cengaver stoperdir, bizim seviyemiz için hayli hayli yeterli kaliteye sahiptir.
    marcao: kaliteli derken çekinsem de mevkisinin genellikle hakkını vermektedir.
    nzonzi: ön liberoda çeşitli rollerde oynayabilen, orta sahada da sırıtmayan, ayağı temiz oyuncumuzdur. ayrıca kendisi muhtemelen seneye de bizimle olacaktır.
    feghouli: buraya kadar olan oyunculardan farklı olarak dalgalı performans sergileyen oyuncumuzdur. kendisinden 4-3-3 tarzı kanat forvet performansı beklemek çok abzürttür. yaşı ile birlikte hızlı gerileyen fiziğiyle kendisi artık bir forvet arkası, ikincil forvet veya oyun kurucu rolüne daha uygun hale gelmiştir.
    falcao: fox in the box dediğimiz, vuruşu ve pasları temiz, fiziği epey gerilemiş olan forvetimizdir, fazla bir tanıma ihtiyaç yok.

    bu oyuncuların üzerine bir sistem inşa edilirse başarılı olamamamız ihtimali, şu anki oyunun gelişme ihtimalinden daha düşüktür. fark ettiyseniz 1 tane bile bek oyuncumuzu kaliteli diye belirtmedim.

    bu takımın ihtiyacı 4-1-2-1-2 baklava(ml mr dediğimiz şekilde), 4-3-1-2 veya 4-4-2 dir. bu sistemde devre arasına kadar arka 4’lü şener-dama-marcao-nagatomo şeklinde olmalidir. devamı ise;
    baklava: nzonzi- ömer lemina - feghouli - andone falcao
    3-1-2: belhanda(ömer) nzonzi seri(lemina) - feghouli- babel falcao
    4-4-2: ömer nzonzi seri feghouli - andone falcao
    bu kadroda forvet arkası veya gezici forvet rolüne emre mor ve ikinci yarıda emre akbaba da dahil olabilir. hatta lemina kesin olarak fiziken düzelirse, bir de taylan artık şans bulabilirse belhandayı ocakta kesin yolcu edebiliriz, çünkü bu sistemlerde ona ihtiyacımız olmayacaktır. linnes’in de 2. yarı sisteme dahil olmasiyla en azından sağ bek kısmında yeterli tempoyu yakalayabileceğimizi düşünüyorum. sol bek içinse mariano ve belhanda satışıyla bir transfer elzem olacaktır. lemina’nın düzelmemesi halinde de bir kiralık orta sahaya ihtiyacımız olacaktır.

    uzun diyenler için özet*:
    oyuncuların performasından ziyade sistem yanlıştır, ilacımız 4-1-2-1-2, 4-3-1-2 veya 4-4-2 dir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın