• 600
    xavi hernandez ve andres iniesta ile birlikte oynadığı maçlar hakkında "orta sahada topların yüzde 90'ına sahip oluyorduk. kaybettiğimiz topları 5 saniyede geri alıyorduk. sahada ne olacağını biliyorduk. mükemmel orta saha oyuncularına sahibiz ama iniesta ve xavi tekti. bu yüzden takımın felsefesi değişti çünkü her pozisyon onlardan geçiyordu." lionel messi

    hocam, bu messi'nin sana mektubu. sana:

    "elinde xavi ve iniesta yoksa pas futbolu oynama biz bile mükemmel orta sahalara rağmen oynamıyoruz" diyor.

    "beklerine hiç girmiyorum bile" diyor.

    "sen sacchi'nin ekolünü türkiye'de uygulatarak, rekorlar kırmış, herkesin imkansız dediğini başarmışsın*. oynattığın futbolu italya'ya da taşımış, hayranlık uyandırmışsın. efsane ac milan kadrosunun temelini atmışsın. milli takım ile uluslararası alanda başarılı olmuşsun, hem de hala geçerliliği olan modern bir futbol oynatarak." diyor.

    "klopp'a bile gegenpressing konusunda ilham olmuşsun, ne buluyorsun bizim kelde*" diyor.

    "2011-2012 sezonunda kendi ekolünle eze eze iki kere şampiyon olmuşsun, 3-0'ın rövanşında ezeli rakibimiz real madrid'i* oynattığın futbol ile korkudan titretmişsin ama olmayacak arayışlardasın" diyor.

    "umarım, en yakın zamanda takımı eski zamanlarına taşırsın da tekrardan karşılaşmayı asla istemeyeceğimiz bir hüviyete sokarsın" diyor.

    "galatasaray'ın genlerinde hücum futbolu, pres, coşku, tempo var; slow motion pas futbolu yok!" diyor.

    kısacası, "başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin" diyor.

    ben demiyorum messi diyor.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın