• 129
    --- spoiler ve +18 siddet icerir ---

    2017 remake jigsaw, yani testere’yi izleyenler bilir. (izlemediyseniz okumayabilirsiniz cunku sonunu yazacagim.) neyse, filmin sonunda bir kadin ve bir erkek testere’nin oyunlarindan kurtulur ve finale kalir. erkek onceki oyunlardan birinden kurtulabilmek icin bacagini kesmek zorunda kalmistir ve hala zincirle baglidir. son oyunda testere kadin ve erkege kendilerini kurtaracak anahtarin onlerindeki rulet silahinin (gercek adini bilmiyorum) icinde oldugunu soyler.

    bunu duyan kadin kivrak bir sekilde silaha davranir ve erkege dogru ates eder. ancak bilmedigi birsey vardir, silah terse ayarlanmistir yani kadin kendine ates etmis ve kendini oldurmustur. tabi silah patlayinca icindeki anahtarda yamulmus oldugundan zincirleri acamaz. oysa testere onlara anahtar silahin icinde dediyse de asla birbirinizi vurmak zorundasiniz dememistir. yani aslinda kadin silahi atesleyecegine (yukarida dedim rulet silahi) donen sarjoru acip anahtari alsaydi ikiside kurtulacakti. filmin sonunda kadin olunce yardim alamayan erkek haliyle bacagi da kesik oldugundan kan kaybindan oracikta oluyordu.

    --- spoiler ve +18 siddet icerir —-

    yani dostlar, yukarida bacagi kesilmis adam aslinda biziz. silaha davranan kadin da dursun ozbek. iktidara yalakalik edeyim gucum artsin diye borc icindeki takimimizin elindeki tek cikis yolu olan riva’yi peynir ekmek fiyatina satmis (peskes cekmis de diyebiliriz); hem bizi hem de secimi kaybedip gucten dustugu icin kendini yakmistir.

    haa sorarsan tabii ki de iyi ki secimi kaybetmistir.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın