resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 2848
    başkan olmadan önce de galatasaray'daki divan konuşmalarını dinlediğim kadarıyla kendisini biraz tanıyordum. açıkçası, benim beklediğimden daha başarılı bir şekilde başkanlık yapıyor. yönetimiyle beraber ekonomiyi iyi yönetiyor, ara ara kırılmalar olsa da futbolu fatih terim ve abdurrahim albayrak'a teslim ediyor. bazen sosyal medya hesaplarında filan biraz reklamı oluyor ama arka plana çekilmesini de biliyor, geri adım atmasını da biliyor, taraftarın tepkisine mazhar olsa da dinliyor ve düzeltmesini de biliyor. geçmiş skandal transfer dönemlerinden ders alarak 2019-2020 transfer sezonunda imkanlar dahilinde üst düzey bir kadro kurulması bunun göstergesi.

    ancak, bana göre üstte yazdıklarımdan da önemlisi bu adam hiç değişmedi. başta nasılsa hala da öyle. ali koç gibi kriz anlarında kendisini değiştirmedi. hep efendi kalmayı çalıştı ve tepkisini bile efendi bir biçimde veriyor diye dalga geçildi, eleştirildi yine de değişmedi. kendisi ibra edilmedi, yine de takım şampiyonluğa gidiyor diye basın toplantısında kimseyi suçlamadı. aksine, kendisini ibra etmeyenlere ağır ve yanlış cümleler kullanmak yerine espiriyle karışık "köfte" dediği için özür diledi.

    kendisini gördüğüm başkanlar arasında birinci sıraya koyuyorum. hem dürüst hem efendi hem de galatasaray'ın menfaati için iyi niyetle çalışması, başarıyı başarı getirenlere atfetmesi benim için yeterli. ali koç gibi efendi görünüp, kriz anlarında kendisini kaybeden bir başkan olacağına başta neyse sonda da öyle kalan bu profilde bir başkanı yeğlerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın