• 217
    psg'nin panzehirini bu sezon ilk kez deneyen ve bulan rennes oldu. beşli savunma dizilimi, üçlü merkez orta saha ve ileride iki oyuncu bulundurma, ki bu oyunculardan birisi sağ ön / sağ kenar forvet oynarken asist özellikleri ön plana çıkan castillo. amaç alan bırakmadan oynamak ve doğru dizilmiş kalabalık arasında dar alan becerisi yüksek psg oyuncularına fırsat vermemek, ki psg oyuncularının ekseriyetle dar alandan bireysel yetenekleri ile çıktığını/çıkabileceğini not düşelim. rennes bunu uygularken, oyuncu grubunun fundemental özelliklerine güvenerek cesur davrandı. jeremy morel lyon'daki son zamanlarında stoperdi misal, sol bekten devşirilmişti. jeremy gelin fransa tüm alt yaş kategorilerinde oynadı. damien silva pozisyon oyununun her an içinde olan bir stoper. kısa tutayım, rennes o maçı 2-1 kazandı. sadece kazanmakla kalmadı, ligdeki diğer kulüplere de psg kılavuzu bıraktı.
    lyon da bu kurgu ile çıktı misal ve santrforu yanında ikinci forvet gibi kullandığı isim kenar forvet depay oldu. bordeaux teknik direktörü sosa'nın alamet-i farikası zaten üçlü savunmaydı, kurguyu bozmadı. strasbourg'da ha keza beşli savunma diziliminden ödün vermeden oynadı.
    derbiyi hatırlamak gerekirse, ki bence gördüklerimi yazmaya başlıyorum zira analizim yanlış da olabilir, fatih terim psg maçının dizilimini denedi lakin bu doğrudan üçlü/beşli dizilim değil, sahte üçlü dizilim idi. daha önceki maçlarda marcao top kullanmaya çıkarken nzonzi doğrudan stoperi ikileyecek şekilde pozisyon alıyordu. derbide ise belirli zaman dilimlerinde galatasaray'ın dizilimini 5-4-1 e çeviren kaymalarla oynadı. bunda başarılı olundu mu? cevap bende olumsuz. zira rakibi karşılamakla rakibin karşısında durmak arasındaki ince çizgide sınıfta kalan taraf oldu galatasaraylı oyuncular. alanda 4 vs 2 üstünlük varken, pozisyondan mağlup çıkan taraf olmayı becerebildiler. marcao'nun sürekli adam adama oynama isteği, merkeze çıkıp temaslı oynama içgüdüsü bütün savunma dizilimini bozan etmenlerin başındaydı.
    psg maçında beşli savunma dizilimine donk hamlesi ile güncelleme gelir mi? bu sorunun cevabını merakla bekleyeceğim kadro açıklama saatine kadar. misal nuslera- şener-lyundima-donk-marcao-yuto-nzonzi-seri-belhanda-andone veya babel-falcao.
App Store'dan indirin Google Play'den alın