• 22744
    onca şey yazılıyor çiziliyor, çözüm önerileri, fikirler vs. vs. içten içe hiçbirinin olmayacağını biliyoruz ama yapacak bir şey yok.

    az önce 28 eylül 2019 rb leipzig schalke 04 maçını izledim. leipzig 3-1 yenildi evinde. ama adamlar öyle planlı oynuyor ki 3-1 yenilirken bile saygı duyuyosun hayran kalıyorsun.

    nagelsmann leipzig’in alışılagelmiş 4-4-2’siyle kendi 3-1-4-2’si harmanlıyor gibi. ilk bakışta 3-5-2 3-4-3 arasında gidip gelen bir diziliş vardı sahada, tamamen forsberg’in konumlandığı noktadan kaynaklı. daha sonra 4-4-2 olarak dizildikleri de oldu. ilginç geldi.

    şöyle ki, halstenberg solda bir kanat beki olarak oynuyor. savunmada 4’lünün soluna geçiyor. keza mukiele ise sağ stoper/bek olarak oynuyor. ileri çıkışları var ancak hücumda stoper, savunmada ise 4’lünün sağında. haidara/demme orta sahanın merkezinde ve sabitzer’e sağ kanat emanet edilmiş. ilerde ise forsberg, poulsen, werner üçlüsü sürekli bir varyasyon içinde. gayet de başarılılardı. gerçekten, oyun olarak gayet başarılı bir iş çıkardılar ama 4-4-2 schalke geldi 3 attı gitti. 4-4-2 babacım, durduramıyoruz.

    şimdi, olmayacağını bildiğim bir başka galatasaray kurtuluş reçetesiyle geliyorum.

    3-1-4-2. tam olarak nagelsmann özentiliği. birkaç radikal karar içeriyor. mesela, jimmy durmaz’ı sol kanatta oynatıyoruz tek başına. arkasında stoper/bek olarak marcao oynuyor. donk merkezde luyindama ise sağ stoper. sağ kanat beki olarak şener veya nagatomo. çok fark etmez kimin oynadığı yine zayıf karnımız orası olacak.

    savunma önünde tabi ki nzonzi. kaçarı yok. orta ikili ise seri-lemina. lemina biraz daha özgür olacak. götünü kaldırmayan belhanda’nın feghouli’nin arkasını toplamak zorunda kalmayacak. en önde de andone-falcao tabi ki.

    savunmadan hücuma ve hücumdan savunmaya geçişteki kaymaları becerebilirsek, bir de tabi ki durarak oynamaktan vazgeçersek çözüm olabilir.

    gerçi, durarak oynamaktan vazgeçsek hemen her dizilişte en azından edirne-kars arasında başarılı olacağız da, neyse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın