• 40
    kötü bir taktik değildir, doğru oynanırsa çeşitli avantajlar da sağlar.

    ancak doğru oynamak için sahadaki 11 oyuncunun da taktik için kusursuz özelliklere sahip olması lazım.

    topla arası iyi 2 stoper, patlayıcı, hızlı ve ilgili ligin orta takımlarında kanat olarak oynasalar “bunun burada ne işi var amk” demeyeceğiniz iki bek, sıkışık oyunu ters toplarla açabilen, dribling yeteneği üst seviyede ama en önemlisi doğru pası doğru yere, hepsinden önemlisi doğru zamanda atabilen, aynı zamanda şok prese yatkın 3 orta saha, kıvrak ve özellikle kısa mesafede hızlı, hem yaratıcı hem bitirici özelliği olan, bire birde çoğu zaman rakibi katlayıp geçecek kanatlar ve özellikle ceza sahası içinde havadan yerden gelen toplara vurabilecek bitirici bir forvet.

    galatasaray özeline inecek olursak bizde bunlardan sadece 1 tanesi var; o da bitirici forvet.

    bu taktikte bekler oyun kurmaz. top takımda ise orta sahalar ön alanda daha dar durur, top sağ kanattan çıkıyorsa orta sahayı geçer geçmez, rakip atak yönüne göre sağa shift etmiş iken sola bir ters top, sol içte alan orta saha oyuncusu topu aldığında patlayıcı bindirmeyi yapmış kanat ve o sırada forveti ikilemiş sol açık.

    eğer bu şekilde oynamazsanız oyun şöyle oynanıyor, top sağa gidiyor, sağ bek sağ içe sağ iç sağ açığa sağ açık tekrar sağ içe, sağ iç sağ beke geri sağ bek sağ stopere geri. zerre amaç yok yani.

    4-1-4-1 kötü bir taktik değildir. hiçbir taktik kötü değildir. zaten diziliş de futbolda sanıldığı kadar önemli değildir. önemli olan, hangi taktik olursa olsun, taktiği uygulayabilecek kapasitede bir takımın olup olmadığıdır. sahaya nasıl çıkarsanız çıkın, eğer amaçlanan topu oynayabilecek oyuncularınız varsa iyi oynarsınız, yoksa oynayamazsınız. olay diziliş ile bitseydi, dünyadaki bütün takımlar aynı taktikle oynuyor olurdu değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın