• 22729
    2019-2020 sezonu itibarı ile saha içi kurgusunda sorun olan takım.

    iki bekin hucüm gücü sıfır. stoperlerden marcao ile birlikte soso ve belhanda’nın formu geçen yılın çok uzağında. takımın sahada ne oynadığı belli değil. özellikle hucüm anlamında resmen gelişi güzel oynuyoruz ve hiç bir hücum varyasyonumuz yok. ilerde çoğalamıyoruz ve orta dahi yapamıyoruz.

    25 ağustos 2019 denizli maçından sonra http://gss.gs/2735500 düşüncelerimi yazmıştım. lakin falcao ile birlikte andone ve lemina transfer edilirken linnes’in sözleşmesi donduruldu. düşüncelerim aynı. net formasyon değişikliğine ihtiyacımız var. peki kadro durumuna bakılınca ne oynayabiliriz.? ne yapabiliriz.?

    futbol anlayışıma göre bizim kadroya uygun iki formasyon var. 1. 4-4-2 2. 3-1-4-2

    4-4-2 formasyonunda solda belhanda, sağda lemina ve ortada seri - nzonzi ikilisi ile orta sahada sıkıntı çekmeyiz. belhanda yerine ömer bayram’da olabilir. ileri ikilimiz andone falcao olur ancak beklerde yine sıkıntı yaşarız. ömer ve şener’i denesek savunma anlamında isteneni verebileceklerini sanmıyorum üstüne ömer’in hücum gücünden ve dinamikliğinden yararlanamayacağız. yuto ve mariano ise hücumda şimdiye kadar sıfırlar ama savunmada pozisyon bilgileri sayesinde idare ediyor gibi görünüyorlar. diyelim ki 4-4-2’yi denedik bana göre ideal 11 şu şekilde olur. muslera - şener - luyindama - donk - ömer - belhanda - seri - nzonzi - lemina ve falcao - andone ikilisi

    gelelim 3-1-4-2 sistemine. iki haftadır uygulasak nasıl olur diye hep düşünüyorum. bana göre bu oyuncu kadrosu ve mevcut formlarıyla bize en uygun olan sistemdir. savunma üçlümüz sağdan itibaren luyindama - donk - marcao önlerinde nzonzi onunda önünde sağdan itibaren şener - lemina - seri - ömer ve önlerinde andone - falcao ikilisi. aklımda kalan tek soru işareti şener. ah keşke linnes kadroda olsaydı. marcao ve luyindama sola ve sağa yanaşarak ömer ve şener ile birlikte kanatları kapatabilecekleri gibi ( tabi bu durumda nzonzi donk’a yaklaşıp göbeği kapatacak) hucüma daha rahat çıkmalarınıda sağlayacaktır. bu sistem birçok sorunumuza çare olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın