• 36
    bu sistemde kanatlar ve orta sahadaki iç oyuncuları hayvan gibi hareketli olmalılardır. kanatlar zeki olmak zorundalardır ve bunun yanı sıra arkalarındaki beklerin yapısına göre oyunu genişletmelilerdir. düşünün kanadınız hem zeki (savunma arkası koşular vs.) olacak hem çizgiye basıp oyunu genişletebilecek hem de skor üretecek. vay anam vay!

    bu sistemde başarılı olan takımlar genelde minimum %60-65 oranında topa sahip olup, eveleyip gevelemeden rakip sahada top oynarlar*. bu sistemin pres için dezavantajlı olduğunu bildiklerinden kaptırdıkları zaman sık sık faul yaparlar (guardiola çok eleştirilmişti bu konuda, kloop da dortmund'daki kötü döneminden itibaren artık o ani prese dayalı oyunu bırakmaya başladı). ayrıca tabiri caizse it gibi koşar bu sistemin futbolcuları. hepsi muazzam yetenekli futbolculardır ama eli belinde gezen göremezsiniz. bizse sahada yürümeye mecali olmayanların oyundan çıkarken yaptıkları triplere maruz kalıyoruz. https://gss.gs/R6D.jpg

    velhasıl kelam oynayamayız. ne oynamak için yeterli paramız var ne de süremiz. city ve liverpool, kloop ve guardiola'yı getirdiği anda mı oynadı ya! bir yıl beklediler mükemmelleştirmek için. bir yıl+milyonlarca euro...

    ısrar etmememiz gereken diziliştir. bizim bir yılımız yok. bazı entry'lerimde oynamak istediğimiz oyun için sabretmemiz gerektiğini yazmıştım ama ben de vazgeçtim artık. tamam fikir güzel ama hala daha küçük enstantaneler dışında bir şey çıkmıyor ortaya.

    acilen gemiyi çift forvetli, beklerden tek bir şey istediğimiz dizilişlere yanaştırmalıyız... 4-4-2, 3-1-4-2, 4-4-1-1*.

    haddim değil biliyorum ama ne olur ya. hazırlık maçlarında erencan-babel ikilisiyle denedik, konya maçı adem ile denedik. neden bir 90 dakika denemiyoruz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın