• 22725
    2 sezondur şampiyon olmasına rağmen oynadığı oyunu tarif edebilen varsa beri gelsin. bu takımın oyun karakteri nedir? nasıl bir takımdır? ne oynar? ne oynamaya çalışmaktadır? bu soruları teknik heyet dahil cevabı bana göre yok. teoride varsa bile pratikte yok çünkü sahada gördüğümüz koca bir hiç. benim gördüklerim 5 madde ile:

    1) gs durarak oynar: "aman incilerimiz dökülmesin" düşüncesiyle futbol oynanamaz. oyuncular utanmasa topu alıp eve götürecek. muhtemelen "topu tutun, top bizde kalsın" deniyor kendilerine de böyle top tutmak olmaz. topa hareket verirsin. top ayağında, dakikalarca topu incelemek olamaz kast edilen.
    2) gs'nin takım boyu uzun olur: savunma-orta saha-hücum hattı arasında adeta bir girdap, kozmik bir boşluk mevcut. mancini ilk geldiğinde tüm oyuncuları saha içinde el-ele ileri-geri koşturuyordu topla. tekrar yapılmasını tavsiye ediyorum.
    3) gs bireysel oyuncu performansına dayalı oynar: kolektif oyun, takım olgusu kalmamış, bireysel performansla kaliteyle maç almaya uğraşırsan böyle açmaza düşersin. 2 senedir erman toroğlu'nun deyişiyle "köpeksiz köyde değneksiz gezdik". yani,soso çıktı maç aldı, muslera kaleyi gole kapattı, şampiyon olundu. kimse de demedi ki bu takım ne oynuyor?
    4) gs dikine oyuna karşıdır: "aa geri pas yapmazsak olmaz" diyordur oyuncular herhalde. "bir yanımız eksik kalır". "geri pas candır" diye yazdırırlar yakında arabalarının arkasına bu entryde yazdığım için tekrar yazmıyorum uzun uzun (bkz: geri pas/@quaestor).
    5) gs orta/kanat oyunları oynamaz: tutup fegholi, babel, mariano ve naga'ya şunu sorsan alacağın cevap: "hangi orta/kanat oyunları, yok ki öyle bir şey?"olur. takım sahayı enlemesine kullanamıyor. çizgilere inemiyor. inse de orta kalitesi yerlerde. sağır sultan biliyor ama biri de düzeltelim demiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın