• 22724
    bizim 2 problemimiz var. birisi disiplin diğeri oyun planı.

    şimdi disiplin diyorum. fatih hocanın olduğu yerde disiplinsizlik olur mu? tabiki de olur, oluyorda.takımda komutan çok koşan yok. kimin nerde oynadığı belli değil. bir bakıyorum babel sağda bir bakıyorum fero solda, oyun disiplini ?? bu kısmı zaten herkes biliyor çok açıklamaya gerek yok. çözümü zaten belli o yüzden direkt oyun planına geçelim.

    galatasaray sezona pas oyunu planıyla girdi. nitekim kağıt üstünde transferler de buna göre yapıldı. yani transferlerde plansızlık yok. fakat oyun planı rezalet ötesi. pas oyunun 3 önemli kritik noktası var. naçizane açıklamaya çalışayım.

    1. top kapma süresi: pas oyunu oynayan bir takım kaybettiği topu kazanma süresini en aza indirmeli. zaten bu oyun planını iyi sergileyen bütün takımlar alanı daraltıp, kaymaları iyi yapıp süreleri minimumda tutuyor. yapamayan bizim gibi takımlarda ise orta saha çabuk geçiliyor( kalabalık olunsa dahi). kağıt üstünde kalite pas yapacak orta sahamız var aslında yapıyoruzda (niye iyi yaptığımıza birazdan değineceğim) fakat kaybedilen toplarda alanı daraltamıyoruz iş böyle oluncada top kapma oranı iyi olan orta sahaya ihtiyaç duyuluyor, nzonzi kardeşim de tek başına her yere yetemiyor. takımın bence vazgeçilmez tek oyuncusu.

    2. defansın arkasına koşu: yine pas oyununu oynayacak takımın olmazsa olmazı. forvet hariç en az 1 tane böyle oyuncuya ihtiyaç var. nedeni ise çok basit. aslında çok iyi pas çevirirsen buna ihtiyaç yok çünkü hızlı bir şekilde oyunun yönünü değiştirip rakibin defansını bozabilirsin. bunu yapmaya çok uzak olduğumuz için defansı tek bir şekilde bozabilirsiniz o da defansın arkasına sarkarak. buda size ceza sahası dışanda boş alanlar yaratır. bunu da yapamadığımızdan dolayı defans yerleşiyor ve açamıyoruz açamazsında istersen oraya messiyi koy yine olmaz. çünkü sivasda olsan arkada kademeye girecek defans bekliyor. orta sahada iyi paslaşıyoruz fakat bu sebepten dolayı ileride etkili olamıyoruz. topu kaptırıncada hemen alamıyoruz. al işte sana kısır döngü. herkes emre mor diyor ama emrede böyle bir oyuncu değil ayağına top isteyip çalım yeteneği yüksek bir oyuncu. seri ama hızlı değil. o yüzden emre de çare değil malesef. takımda bunu yapabilecek tek bir oyuncu var o da zaten falcao. birazda lemina ama o da hızlı değil. çözüm ise altyapıdan olmalı ya da yaratılmalı. malesef linnes konusu skandal bir karar. sağ önde denenebilinirdi. falcao hariç defansın arkasına koşu yapabilecek bence en önemli oyuncuydu. fatih hoca pişman olmuştur.

    3. beklerin oyun kurması: oyun orta alanda sıkıştığı zaman beklerin sazı eline alması lazım. mr. garip bu konuda idare ediyor ama o da yaşlı malesef belirli bir seviyede kalıyor. nagatomo ise bu konuda sıfır zaten. orta alanda oyun sıkışınca malesef açamıyoruz. bekler bu konuda yetersiz. dikkat edin bu oyun planında yetersiz diyorum.

    şimdi bunlardan yola çıkılarak 1. madde çözülebilir. 3. madde garibin performansına bağlı 2. madde ise ocağa kadar çözülemicek gibi duruyor. çözüm oyun planı değişikliği olmalı. birazdan ona da değinecrğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın