• 22664
    sene başından beri olduğu gibi kötü oynamaya devam eden takım.

    ilk olarak topu yine ileriyle buluşturamıyoruz. zaten bu yüzdendir ki radamel falcao garcia'nın alınmasına karşıydım. bize; top geldiğinde topu saklayabilecek güçte, teknik kapasitesi de olup topu sakladıktan sonra servis de yapabilecek bir adam lazımdı. ancak mbaye diagne de falcao da ceza sahası golcüleri. bu arada diagne = falcao ya da diagne kalsaydı falan demiyorum, yanlış anlaşılmasın. bunu yazmayı düşünürken bile çarpılır insan * ancak açık konuşalım, bizim oyuna rakipteki vedat muriqi daha çok uyardı. sözün özü; falcao'ya top getirebilirsen atar bir şekilde, sıkıntı yaşatmaz da getiremiyorsun işte sorun orada. falcao da topu tutup orta sahayı 3. bölgeye çekebilecek tipte bir adam değil.

    madem falcao'yu transfer ettin, farklı çözümler denemek lazım. bu saatten sonra ah vahla olacak iş değil. eldeki malzeme de tamamen çöpe atılacak bir malzeme değil, falcao'dan bahsediyoruz. o zaman kullanmanın yolunu bulacaksın. o yüzden acil bir taktiksel müdahale şart, olmuyor yani belli artık. ileride çoğalamıyoruz, pozisyon da üretemiyoruz gol de atamıyoruz. ben böyle takım seyretmek istemiyorum açıkçası.

    madem orta alan bir türlü 3. bölgede çoğalamıyor direkt 3. bölgeyi çoğaltmak gerekiyor; çift forvet. forvet kıtlığımız da yok bu sefer, çift forvet oynayabilir takım ya da en azından deneyebilir. bir şey denemiş oluruz yahu, şu an aynı şeyleri olmayacağını bile bile tekrar yapıyoruz. olmuyor da görüldüğü üzere.

    tabii forveti çiftledikten sonra orta alandaki oyuncu seçimleri de önem arz edecektir. 4-4-2 oynayıp ryan babel'i kanat yaparsak defansif olarak çok sıkıntı yaşarız. adam ileriden geri gelmiyor bir türlü. falcao da gelmez etti 2. diğer forvet de çoğunlukla ilerde kalsa 3. defans yapmayan sayısı fazla olur. o sebeple sol kanada başkasını koymak gerekecek, düşüncem younes belhanda olurdu. belhanda, sofiane feghouli, jean michael seri ve steven nzonzi orta alanı denenebilir. pasla da topu ayağında tutabilecek bir orta alan, tempoları da çok kötü değil * ek olarak kanatlar içeri girmeyi sevdiğinden beklere de alan açabilir ve bekler de bindirebilir. çok kişiyle atak yaparız.

    4-3-1-2, 3-5-2 tarzı sistemler de belki denenebilir diyeceğim de bu sistemlerde beklere biraz daha fazla yük biner. zaten iki bek de 33 yaşında, zor bu şekillerde oynamamız. iyi bir planla ancak oynanır o da orta alan oyuncuları defansif olarak beklere yardım edebilirlerse ama o yapının oturması sürer biraz.

    velhasılıkelam bir şekilde ileriye bir adam daha atmalıyız gibi duruyor şu anki oyun yapımızda. şu anki haliyle falcao inanılmaz yalnız kalıyor. geriden ne pasla * ne de top sürerek top taşıyabiliyoruz (u: zaten hangi lig maçında top sürecek boş alanı bulabiliriz ki, bu tip bir oyun bize uymaz) işimiz uzun topa kalıyor ama onda da falcao fiziksel olarak yetersiz kalıyor. nereden tutsak elimizde kalıyor yani. forveti çiftlersek orta alan ileride paslaşacak adam fazlalığından yararlanarak 3. bölgede paslaşabilir belki. dediğim gibi denemek lazım, şu anda da kötü oynuyoruz zaten; bir şey kaybetmeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın