• 22692
    2011-2012 sezonunda 4-4-2 oynarken öne çıkan isimlere bakarsak hepimizin aklına riera-eboue ikilisi gelir. iki bekimiz de olağanüstü oynamıştı o sezon. yuto ve mariano ikilisinden aynı oyunu beklemek şu dakikadan sonra hayalcilik olur ancak bu demek değil ki takım 4-4-2 oynayamaz. bal gibi de oynar. aynı zamanda 4-4-2 diyince çift forvet akla daha çok hücum futbolunu getirse de atletico madrid gibi savunma anlayışını benimsemiş takımlar da 4-4-2 dizilişiyle sahaya çıkabiliyor.
    maç içinde 4-4-2'ye evrilen 4-4-1-1 dizilişi için dizayn edilmiş bir kadromuz var adeta. andone gibi rakip defansı yoran, gerektiğinde pres yapan, orta sahaya yardıma gelen bir forvetiniz ve falcao gibi bulduğunu atan kurt bir golcünüz varsa 4-4-2 psg karşısında bile denenebilecek bir diziliş. mariano yerine çizgiye daha çok inme özelliği olan şener'i kullanarak oyunu daha çok genişletebilir ve buna ek olarak yine pres kabiliyeti yüksek + kaleye yakınlaştıkça etkinleşen belhanda'yı nice'te de oynadığı şekilde sola yakın oynatıp daha çok verim alabiliriz.

    https://galatasaray11.com/i/56333.jpg

    feghouli-babel ise form durumlarına göre oyuna dahil olabilirler aynı zamanda şener'in de oynamasıyla yedek kulübesinde 2 tane yabancı bulundurma hakkımız olacak.

    diziliş tabi ki maç içinde duruma göre 4-3-3'e veya 4-1-4-1'e de evrilebilir ancak temel olarak 4-4-2'den yola çıkmak bence kısa vadede daha yararlı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın