• 67
    gulduk eglendik dalga gectik de, hadi futbol acisindan ciddi degerlendirelim. sagda solda bu haftaicinde oynanan avrupa kupalari maclarindan bir kac ornek pozisyon gordum, fenerbahcelilerin ornek olarak paylastigi. belli ki cidden inaniyorlar burada kural hatasi olduguna.

    psg-real madrid macinda, benzer bir pozisyonda real madridli oyuncu ceza sahasi icinde yuzu donuk bekleyip, psgli oyuncuya hemen pres uyguluyor ve hakem durduruyor. dogrudur, kural zaten bu yonde. oyuncu bilerek isteyerek ceza sahasindaysa ve oyuna mudahil oluyorsa durdurmak sart. ilk gunden beri soylenen, cisse'nin topu gormedigi, o bolgeden uzakta oldugu zaten. bu durumda oyunu baslatan fenerbahce, bu riski goze aliyor. top da baska bir oyuncudan sekip cisse'ye geliyor zaten. taraftarlari bu iki durumu tamamen benzetse de, fenerbahce kulubu resmi basvurusunda bunun zaten bilincinde ki, cisse'nin goz ucuyla topa baktigi iddiasina tutunuyorlar. cunku tek olur yani bu, goz ucuyla bakmadiysa pozisyon temiz. bu iddia da kolay ispatlanabilcek bir sey degil, hatta cidden komik.

    gelelim tac pozisyonuna. trabzonspor macinda getafeli oyuncunun taci sonrasi hakem oyunu durdurup, taci trabzona veriyor. trabzonlu oyuncular ve unal hoca, ataklari kesildigi icin isyan ediyor hatta. fenerbahceli futbolsever arkadaslar, yine pozisyonu cok benzetmis, onlarca tweet var alin bakin diye. hicbiri tacin neden el degistirdigini anlamamis. getafeli oyuncu tac atisini yaparken tamamen belden itibaren one egiliyor. yani tac atisi hatali, ve bunun kurali tacin el degistirmesi. alanyanin pozisyonunda, oyuncu atisi yapmadan once dahi hakem dudugu calip yeri gosteriyor.

    yani daha 4. haftdayiz ama lig inanilmaz bir kaos icinde, sezon sonu nasil gelecek bilemiyorum. ama eger birileri icin bu kaos bile yeterli degilse, bu macin tekrari karari cikar. aksi takdirde, kural ihlaliyle alakali hicbir durum soz konusu degil, umarim fenerbahceli arkadaslar kurallari iyi ogrenir. bu yil cok motiveler, cok heyecanlilar, ama futbolu tam bilemiyorlar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın