• 116
    ligi beş günlüğüne dondurup şampiyonlar müziği ile birlikte brugge’ye odaklanmamız gerekiyor. adamların sahada 125 kmler civarı koşacağını tahmin ediyorum. zaten ellerindeki tek koz da bu. futbolcu kalitesi ve tecrübe olarak iki gömlek yukardayız ama henüz formumuzun zirvesinde değiliz. bu nedenle olağanüstü mücadeleci bir takıma karşılık vermek zorundayız.

    herkesin aksine ben stoperlerden değil, beklerimizden sıkıntılıyım. stoperlerimiz sadece disiplinsizdiler biraz o kadar. iyi konsantre olurlarsa sorun kalmaz ama iki bekimiz, brugge’nin hızlı kanat oyuncuları karşısında sıkıntı yaşatabilirler. bu konuda da nagatomo’dan daha çok mariano düşündürüyor beni. çünkü nagatomo zaten savunmada iyi hücumda sıkıntılı ama mariano tam tersi hücumda iyi savunmada sıkıntılı. deplasmanda oynadığımızdan hızlı kanat oyunculara sahip rakibe karşı mariano’nun yerine şener oynamalı diye düşünüyorum. tabi şener’in form durumunu bilmiyorum. son oynadığı hazırlık maçında iyi gözüktü ama aradan epey süre geçti. eğer formu iyiyse şenerle başlamayı tercih ederim. mariano belki son on beş dakikada maçı kazanma hamlesi olarak düşünülebilir. hatta öyle düşünüyorum ki şener formunu yakalayamadıysa sağ bekte lemina olmalı. (lemina’nın yerine de taylan veya ömer bayram)

    benim bu emre mor ve seri’den özel beklentilerim var. seri ve emre mor bir hayli dinlendiğinden diri olmalılar. eğer fatih hoca feghouli’yi on numaraya çeker yerine de emre mor’u koyarsa, rakibin sol tarafını felç edebiliriz. çünkü emre mor’un olduğu bir takımda rakip defansının sağını asla ihmal edemez. en az iki futbolcu koymak zorunda o bölgeye. emre mor bire-bir yakalarsa geçemeyeceği defans oyuncusu olmadığından bu riski göze alamazlar. seri ise merkezde oynarsa feghouli, babel ve falcao ile rakibi çökertebilir.

    muslera, falcao, babel, nzonzi’ye değinmedim çünkü onlar psikolojik ve kalite üstünlüğümüz.

    kadro tercihim ise şöyle:

    https://galatasaray11.com/55325

    emre mor’u savunmayı ihmal etmemesi şartıyla yazdım ama fatih hoca’yı çok iyi tanıdığımdan lemina ya da ömer bayramı orta sahaya, feghouli’yi sağ kanada yazacağından eminim.:) ancak hiç olmazsa maçın son yarım saatinde emre mor’a döneceğini düşünüyorum.

    (bkz: 18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın