• 955
    direk olarak ülkenin durumundan etkileniyor şuan. kulüplerin şuan borçları tamamı euro bazında ve kurlar fırladığından beri biz hariç kimse artıya geçemiyor. biz şampiyon olmamıza rağmen rahat değiliz kafa kafaya anca denk geliyoruz diğer büyüklerin böyle bir imkanı yok. fenerbahçe şuan batma noktasında bu sene son kurşununu atıyor. yine 28 şampiyonluğun ana temeli şampiyonluk bonusu ve bize açmayı hedefledikleri davadan gelecek gelir. bunların hepsi parasızlıktan geliyor.

    avrupa da para birimi euro olan bir ülke olsaydık şuan herkes küçülmeye gider klasik bir şekilde altyapıdan oyuncu çıkarmaya bakardık ama ne eğitimi ne ekonomisi iyi olan bir ülkeyiz. bundan ötürü para kazanmanın tek yolu şampiyonlar ligine gitmek. işte bu yüzden siyasiler ile birlikte lobiler kurulmaya başlandı. hak edenin değil lazım olanın şampiyon olması istenilen bir lig olmaya gidiyor.

    sonucu ne mi olur? benim görüşüm çocuğumu galatasaraylı yapmak baya bir zor olacak çünkü avrupa da yer almayacağız artık. uefanın çıkaracağı yeni sistem ile bizim gibi lig puanı düşük ülkeler giremeyecek o devlerin olduğu ortama. onların seviyesinde olmayınca ilgi alaka azalacak ve kimse artık eskisi gibi futbolu konuşmayacak.

    ne zaman kurtuluruz bundan diye soruyorum kendime galiba şuan yönetim ki şeklimiz ile zor. birilerinin eğitim olayına ciddi el atmadan o eğitimden yetişen çocuklar devletin, kurumların başına geçmeden kurtulamayacağız. son jenerasyonun geçin artık onlar da kaydı artık onların çocuklarını yetiştirebilirsek o zaman kurtulabiliriz. o da minimum 50 senesi var demektir. bu bahsettiğim süreç bu sene içerisinde gerçekleşirse 50 sene olur yoksa her geçen süre x2 çarpabilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın