• 22516
    hocanın risk alması lazım artık. bunu söylediğime üzülüyor ve şaşırıyorum ama hoca 2 senedir risk almıyor. bu sene de almıyor. elindeki en iyi oyuncuları sahaya sürüyor.

    özellikle bek oyuncularımızın temposuzluğu bizi perişan ediyor. kanat oyuncuları da bu temposuzluğa etkilenince iyice hücum yapamaz hale geliyoruz.

    yuto en azından defans yapabiliyor. ama mariano ne defans yapabiliyor ne de hücum. 2 senedir bizi şampiyon yapan belhanda - feghouli - mariano üçlüsünün pas kanalı artık bize zarar veriyor. bu bölgeden atak yapmaya çalışıyoruz ama olmuyor.

    şu an elimizde çok iyi ve geniş bir kadro var. hoca bu geniş kadro içinden doğru 11'i bulmalı ve onda ısrar etmeli. isimler, vefalar, evlatlar değil; makul olanlar oynamalı.

    şöyle bir düşünüyorum, mesela linnes ya da şener ile mariano ile oynadığımızdan daha mı kötü oynayacağız? çıkmasın kardeşim bekimiz topla. topla çıkmasın ama gerektiğinde çizgiye inebilsin. mariano 1 sezondur çizgiye inmiyor. o çizgiye inmeyince de feghouli'nin içeri kat etmesinin bir anlamı kalmıyor.

    mesela yuto yerine ömer bayram oynasa, daha mı kötü olur? dediğim gibi yuto en azından defans yapıyor. yahu hiç olmadı at yuto'yu mariano'nun yerine, al sola ömer'i. en azından takım tempo yapar.

    belhanda takımın el freni. geçen sezon orta sahanın en iyi pasörü kendisiydi. şimdi ise orta sahada kendisinden çok daha üstün pasörler var. belhanda topu en az 3 kez dürtmeden ayağından çıkartmıyor. "8 numarayım" diyor ama 10 numara işleri yapmayı çalışıyor. haliyle yapamıyor. topu her alışında feghouli'yi arıyor. sanki sahada bir başkası yok. soso öyle değil mesela. soso doğru pas kime atılmalıysa ona atıyor. ama belhanda ya soso'yu arıyor ya da çalım atmaya çalışıyor.

    artık takımda değişikliklere ihtiyaç var. bu kadar transfer boşa yapılmadı. eldeki oyuncular değerlendirilmeli, forma adaleti sağlanmalı. benim aklıma yatan 11 şu şekilde:

    --------------------------------------muslera-------------------------------

    ----yuto/şener----------luyindama-------------marcao---------ömer----

    --------------------------------------nzonzi--------------------------------

    -----------------------lemina---------------------seri-----------------------

    ----babel---------------------------falcao--------------------------soso----

    burada babel ile soso'nun ve lemina ile seri'nin yeri değişebilir. ama babel neredeyse lemina o tarafın içinde oynamalı. böylece gerektiği zaman, oyuncu değiştirmeden şunu yapabilme şansımız doğar:

    --------------------------------------muslera-------------------------------

    ----yuto/şener----------luyindama-------------marcao---------ömer----

    -------lemina-------------nzonzi----------seri--------------feghouli-------

    ---------------------------babel------------falcao---------------------------

    böylece hem daha hızlı hem de rakip ceza sahasında çift forvet ile daha tehlikeli olabiliriz. maçına göre ya da maç içinde andone de babel - falcao ikilisinden birinin yerine oynayabilir.

    emre mor'a güvenebilsem onu yazacağım soso yerine de. zira adam geçebilen kanat oyuncusu çok makbul. hem emre'yi sola atmak, daha az top tutmasını sağlamak ve kaleye şut atmaktan çok asist yapmak anlamında onu teşvik etmeye de fayda sağlayabilir.

    daha buraya jimmy durmaz, adem büyük, taylan antalyalı, donk, belhanda, mariano gibi oyuncular da girip çıkabilir duruma göre. ama sürekli aynı diziliş ve aynı kadro ısrarından vazgeçmeliyiz. takım zaten yavaş. topu da yavaş kullanınca iyice hücum konusunda kısır bir yapıya bürünüyoruz.

    sonuç olarak kısa vadede belhanda ve mariano'nun kenara hatta mariano'nun tribüne gittiği, andone, lemina, emre mor, seri, şener, ömer gibi oyuncuların oyuna dahil olduğu bir takım haline gelmeliyiz. yoksa ağır yenilgiler almamız kaçınılmaz olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın