• 28
    q3'te yaşanan olayın videosu;

    https://twitter.com/F1/status/1170364383693869056

    mevzuyu bilmeyen arkadaşlar için şöyle anlatayım. şimdi f1'de bazı takımlar sıralamalarda pilotlarının (sırayla) birbirlerine hava koridoru* yaratmasını istiyorlar.öndeki pilot arkadakine bir hava koridoru yaratıyor, arkadaki de daha az hava sürtünmesiyle karşılaştığı için daha çabuk hızlanıp daha yüksek hızlara çıkıyor ve daha hızlı bir tur atıyor.

    pilotlar bugün q3'te son haklarına çıktığında hem ferrari hem de mercedes bunu amaçladı fakat grup öyle bir karıştı ki her iki takım da pilotlarını doğru pozisyonlara getiremediler lastik ısıtırken. o ara zaten sainz ve hulkenberg de diğerlerini baya bir bloke etti sonlara doğru. sonuç olarak sainz dışında kimse son hakkına çıkamadı q3'te.

    yarın yarışta starttan ilk viraja kadar yanlış bilmiyorsam 480 metre gibi bir mesafe var. leclerc en önden başlıyor, vettel ikinci çizgide. ferrari yüksek düzlük hızıyla, slipstreamin etkisiyle ve de genç vettel yine hata yapmazsa güzel bir şeyler yapar diye düşünüyorum.

    içimden bir ses bol kaoslu bir yarış izleyeceğiz diyor.

    edit: heeee ben de şimdi anladım mevzuyu. mesele hulkenberg'in stroll'u çekmek istememesinden* ileri geliyor. olay şöyle, ilk haklarda vettel önde leclerc arkada tur atıyorlar. ikinci haklarda vettel'in arkada olup leclerc'in önde olması lazım ki vettel'in pole almak için fırsatı olsun. fakat hulkenberg stroll kendisi karşısında avantaj kazanmasın diye yavaşlayıp arkaya düşmeye çalışıyor. hatta ve hatta dikkat ederseniz ilk şikanda kaçış yoluna girdi ki stroll kendisinin önüne geçsin. stroll de daha da yavaşlayınca hulk yine önde kaldı. leclerc de o karmaşada vettel'in önüne geçemeyince vettel dellendi tabi pole için şansı kaçtığından.
App Store'dan indirin Google Play'den alın