resim
Lincoln Cássio de Souza Soares
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:45
Boy:-
Uyruk:Brezilya
  • 1537
    lincoln bir sokak topçusudur. brezilyalı olduğu için plaj topçusu da diyebiliriz pek emin değilim. hani hepmizin çocukken olduğu,olmak istediği mahallenin en yetenekli ama bir o kadar da şımarık adamıdır. çalımlar atar,bakmadan pas atar, köşeyi gördü mü çakar.

    emdi sokak topçularının özelliği takımlarının kaptanı olmalarıdır. kaptanlık karakterinin yakınından bile geçmezler ama adamları onlar alır herkese emir yağdırır.

    lincoln ü hatırlayalım. sabri'ye kızardı, bülent'e fuck off dedi, adam kaptan bile oldu. ama egosu pohpohlanırken de türkiye'de alex'in yapmadığı istatistiği yapmış adamdır. üstelik tipik 10 numara değildir. savunmaya da yardım eder. fiziksel mücadeleye girmese bile aklıyla, pozisyon bilgisiyle yer tutar top kapar. fast break başlatır.

    şimdi asıl mesele ki galatasaray da başarısız,karaktersiz vs olma meselesi. naçizane görüşümü sizinle paylaşayım. lincoln ün bu takımda barınamamasının sebebi arda dır. yanlış anlaşılmasın arda'yla aralarında bir husumet olduğuna inanmıyorum. ama arda'sı olan bir takmın lincoln e olan duygusal ve teknik ihtiyacı 0 lanır. takımın tek yetenek abidesi değildir. takımın en çok sevilen adamı değildir. ardayla güç birleştirdiklerinde lincoln kazanmış, arda yla arayı bozduğunda ise kaybemiştir.

    bu noktada vatandaşı alex de souza ya ve fenerbahçe ye bakmak gerekiyor aslında. alex pvh anelka gibi adamların performansını birebir olarak düşürtmüş ve vatandaşı kankası nobre nin kini arttırmıştır. alex fenerbahçe nin tek yetenek timsali adamıdır. borusu ötendir. şimdiye kadar çalıştığı bütün hocalarda alex i şımartmışlar ve yükseltmişlerdir( daum abarttı padişah kavuğu bile verdi o ayrı konu). galatasaray a gelseydi asla aynı efektif performansı gösteremiyecek lincoln gibi kamplara geç katılıp, disiplinsizlikler örneği olurdu.

    kısacası galatasaray bir seçim yaptı lincoln konusunda. bu seçimi arda yı satmayarak, kewell ı alarak yaptı. lincoln kendisini vazgeçilmez görmedi, sonra skibbe'nin (doğru ya da yanlış) motivasyonuyla unutulmaz performanslar sergiledi. bülent'in de ona karşı tavrını anladıktan sonra çekti gitti.

    çünkü dünyada top oynayacak başka sokak araları vardı.
    ama galatasaray ın top oynayacak adama değil, futbolcuya ihtiyacı vardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın