• 22447
    kağıt üzerinde çok güçlü olan ancak kadrosunu verimli kullanabilmesi açısından mutlaka 1 tane yerlinin ilk 11 oynaması gereken takımdır. tabii bu ilk 11 oynayan yerlinin yerinde oynayan yabancı oyuncunun tribüne gitmesi koşuluyla. bu oyuncu da ya nagatomo olacak ya da mariano. sürpriz bir isim olur mu, bilemiyorum? açıkçası ben olsam belhanda'yı satardım bu şartlarda. en azından kiralardım. çünkü seri form tuttuğunda, lemina da takıma alıştığında belhanda'nın forma giymesi biraz zor. çünkü seri'nin hızlı ve isabetli paslarına, lemina'nın dinamizmine ve nzonzi'nin defansif kalitesine ihtiyacımız var orta sahada. belhanda ise özel yetenekleri dışında bu oyuncuların arkasında kalıyor.

    benim gözümde maçların esame listesi için vazgeçilmeyecek yabancılar şunlar:

    muslera
    luyindama
    marcao
    nzonzi
    lemina
    seri
    feghouli
    babel
    falcao
    andone

    buraya 2 isim daha girecek. bu 2 isim için 3 aday var: mariano, nagatomo ve belhanda. donk bence ağırlıkla tribünde olacaktır. zira nzonzi ve lemina varken orta sahada kendisine ihtiyacımız yok. benzer şekilde çok sıkıştığımız hem lemina'yı hem de nzonzi'yi stoper olarak kullanabiliriz maç içlerinde.

    hocayı tanıyorsam mariano'dan vazgeçmeyecektir. ben olsam nagatomo'yu tutarım. çünkü gerektiğinde nagatomo'yu da sağ bek oynatabilirim. ama mariano'yu sol bek yapamam. diğer taraftan takımdaki sol beklerim de çok güven vermiyor. ama öyle ya da böyle takımda tecrübeli bir şener ve yine çok sıkışıldığında sağ bekte kullanılabilecek lemina var. ben olsam mariano'yu satardım bile. zira linnes de tribünde bekleyebilirdi. ama hoca mariano'yu çok tutuyor. illa ki oynatıyor. tükenene kadar zorluyor.

    bir diğer oyuncu da belhanda. tribüne yollayamazsın, hem verdiğin paraya yazık, hem psikolojik olarak bunu kaldıramaz hem de tribüne yollanmayacak kadar değerli. bu nedenle bana göre bu listede mariano ile birlikte kendisi de bulunacaktır. tekrar ediyorum ben olsam transfer sezonu başında satardım belhanda'yı. hele hele seri ve lemina'yı kadroya katabileceğimi bilsem hiç düşünmezdim. bu saatten sonra satacak yerimiz de yok.

    bu şartlarda bana göre tribünde olacak oyuncu nagatomo gibi görünüyor. burada duralar edip ömer bayram'ın sol bek perfromansını, en azından defansif kısmını, yükseltmesi ve emre taşdemir'in de bir an önce iyileşerek form yakalaması için dua etmemiz gerekiyor.

    tabii hoca her hafta bir başkasının da tribüne yollayabilir. yapmadığı iş değil. ama ben artık oturmuş ve sakatlık, formsuzluk, ceza ya da özel durumlarda dinlendirme gerektirmedikçe net şekilde sayabileceğimiz bir ilk 11'miz olması gerektiğini düşünüyorum. bu yeniden yapılanmış bir takımın acil ihtiyacı. en az 5-6 maç bir arada oynayarak bir ritm kazanmaları lazım. yoksa şampiyonlar ligi maçında ayrı kadro, ligde ayrı kadro ile bu takım hiçbir zaman bir ortak bir tempo yakalayamaz. bu da başımızı çok ağrıtır. ki hocanın bu geniş kadroda çokça hatta gereksiz derecede rotasyon yapacağına şüphem yok. ne zaman elinde geniş kadrolar olduysa, as oyuncuların performansını düşürecek kadar bir rotasyon sevdasına kapılıyor. işler sarpa sarmaya başladığında takımı oturtuyor. eğer bu dönemde şampiyonluk iddiamız varsa lige asılıyoruz ve çoğunlukla da ligi alıyoruz. ama şampiyonluktan uzak isek takım iyice dağılıyor ve ilk 5'e girecek hali bile zor buluyoruz.

    bol alternatifli bir kadro iyidir. ama bizde yabancı sınırı gerçeği var. oynatamadığın oyuncunun da hem maddi hem manevi yükü gerçekten taşınmıyor. o oyuncuya ihtiyacın olduğunda ise istediğini alamıyorsun genellikle. bu nedenle ben kompakt ancak güçlü kadrolarla bizim gibi takımların daha başarılı olacağına inanıyorum. zaten lig sürecinde mutlaka sakatlıklar, cezalar, formsuzluklar, maça göre farklı taktikler gereken dönemler oluyor. ancak futbol bir takım oyunu olduğu ve bir ahenk oluşturulmasına ihtiyaç duyduğu için mutlaka ama mutlaka beraber oynama pratiğinin kazanılması gerektiğini düşünüyorum.

    benim hocadan beklentim şu şekilde bir kadro yapılanmasına gitmesi:

    --------------------------------------------muslera--------------------------------------------------

    ----mariano------------------luyindama------------------marcao------------------------ömer----

    --------------------------------------------nzonzi---------------------------------------------------

    --------------------------------seri---------------------------lemina--------------------------------

    ----feghouli--------------------------------falcao-----------------------------------------babel----

    okan kocuk
    ahmet çalık
    şener
    belhanda
    selçuk
    taylan
    jimmy
    emre mor
    adem
    andone

    nagatomo ve donk da tribünde olacak. ben olsam mariano yerine şener'e şans verir, nagatomo'yu da ya ilk 11'e ya da kulübeye koyardım. çünkü şener kötü oynarsa nagatomo'yu oraya koyma şansım olurdu. ama ömer kötü oynarsa mariano'yu oraya koyamam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın