resim
Şener Özbayraklı
Takım:-
Mevki:Sağ Bek
Yaş:34
Boy:1.71
Uyruk:Türkiye
  • 526
    bu sezon galatasaray futbol takımı rotasyonunun en önemli parçalarından biridir. çok çalışıp, yeterli fizik kondüsyon kazanma ve takım oyununa uyum sağlama süreçlerini başarıyla geçirirse bu önerme bir gerçeğe dönüşebilir.

    fatih terim mariano’yu neden tercih ediyor? ya da onu düşük temposuna ve ilerleyen yaşına rağmen ligimizin en iyi beklerinden biri olarak tanımlamamıza sebep olan ne? pek çok kez sözlükte de dile getirildiği gibi, pas oyununa yatkınlığı ve atak başlatmada, sol bek pozisyonunu alternatif bir oyun kurma alanına dönüştürebilmesi. geçen sezon marcao ve luyindama tandemi oluşana kadar, galatasaray savunmadan topla çıkmada büyük zafiyet yaşıyordu. mariano’nun yükü ilk merhalede bu savunma hattıyla azaldı ancak bu seferde orta sahada yeterli bir derin oyun kurucu, 6 numara eksikliği nedeniyle, rakip takımın hücum presini doğru yaptığı zamanlarda yük yine mariano’ya biniyor takım atak başlatmada sorunlar yaşamaya başlıyordu. ndiaye topla becerileri sınırlı olduğu için yetersiz kalıyor, fernando bu ligin üzerinde bir 6 numara olmasına rağmen yaşadığı sakatlık ve o sakatlıktan asla eski formunda dönememesi nedeniyle istenilen verimi veremiyor, çoğu zaman belhanda gerilere kadar gelip top alarak atak başlatmaya çalışıyordu.
    şimdi elimizde bir fırsat var, defansif yetenekleri üst düzey net 2 oyuncu kazandık. nzonzi ve lemina; ama onları esas değerli kılan defansif özelliklerini farklı niteliklerle zenginleştirmiş olmaları. nzonzi çok güvenilir bir pas istasyonu. yanında oynayacak bir jean michael seri ile birlikte topun doğru zamanda doğru yere aktarılabildiği, isabet oranı yüksek, savunmadan topla çıkışlarda, atak başlatmada güvenilir bir ikili, lemina pas oyununda nzonzi kadar güvenilir olmasa da, o da top saklama ve topla mesafe kat ederek geçiş hücumlarını hazırlamada bu ligin çok üzerinde bir yetenek. çok alternatifli bir orta saha, hepsinin birbirini tamamlayıcı meziyetleri var.
    bu orta saha bizim bek pozisyonundaki oyuncularımıza hareket alanı sağlayacaktır. şener çalışarak formayı kaparsa, sağ çizgide gidip gelebilecek, rakip sahada çizgiye inebilecek, orta yapabilecek milli bir türk oyuncu.
    şener eğer formayı alabilirse, kadroda yabancı sınırı nedeniyle yedek kalması beklenebilecek, andone ve belhanda/nzonzi/seri/lemina 4 lüsünden birini sahada veya yedek kulübesinde tutabilecek kilit oyuncu pozisyonuna gelecektir. bu da takımın hücum alternatifleri yaratmasına, oyunun kitlendiği anlarda yedek kulübesinde skoru ve oyunu değiştirebilecek birden fazla oyuncu bulunmasına sebep olur. çarşamba-haftasonu yoğunluğunda dinlenecek bir mariano’da şampiyonlar liginin yüksek kalitedeki maçlarında tempo ve fizik güç olarak diri kalacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın