• 22441
    belki biraz fantezik gelecek ancak ben de 3'lü savunmaya acaba dönülür mü diye düşünmüyor değilim.

    marcao'yu biraz daha sol bek gibi, ama ileri çıkan tipte değil, kullanarak, yine ortada seri ve belhanda'nın, ileride ise babel'in sola yatık olarak oynadığı düzende bu kanadı komple boşlamış da olmayız.

    3'lünün sağında mariano, ortada ise luyindama. sağ tarafı ise mariano, lemina ve feghouli'ye emanet edip, hem kanatları hem ortayı kalabalık tutarken bir yandan da topa sahip olan ve pas yapabilen bir takım hüviyetine bürünebiliriz.

    duruma göre mariano'dan da vazgeçilip donk'un ortaya çekilmesiyle tam anlamda 3 stoperli bir sistem de olabilir. açıkçası nagatomo ve mariano'dan gelecek bek katkısını, hücum olarak belhanda ve lemina'nın kanatlara yatık oynadığı sistemde elde edebiliriz. nzonzi, lemina, belhanda ve seri'nin aynı anda bulunduğu bir ortasaha ile de şimdiken daha fazla savunma sıkıntısı çekeceğimizi de düşünmüyorum.

    2000 senesinde capone çok fazla çıkmazdı, sol bek oynayan ergün/hakan ünsal ikilisi ise solbek'likten çok sol kenar veya sol iç gibi oynardı zaten. bu düzeni marcao'nun çıkmadığı, mariano'nun ise hücuma katılarak hücumda 2-5-3 dizilişine dönen bir sistem olarak düşünebiliriz. kısacası;

    ---------muslera------
    ------luyindama---marcao-----
    --------------nzonzi-------------
    mariano--lemina--seri--belhanda
    ----feghouli-------------babel------
    ---------------falcao---------------

    gibi bir hücum dizilişi, savunmada ise mariano, lemina ve feghouli'nin kademeli olarak sağı savunduğu, belhanda seri ve hatta babel'in solu savunduğu, nzonzi'nin stoperlerin arasına gömüldüğü bir savunma düzeni neden olmasın.
    tabi sahada görmek lazım neyin ne olduğunu önce.
App Store'dan indirin Google Play'den alın