resim
Mustafa Öğretmenoğlu
Görev:Video Yardımcı Hakem
Yaş:46
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 107
    30 ağustos 2019 kayserispor galatasaray maçının ilk yarısında adamı takip edip vurmalı pozisyonlara bile kartı geçtim neredeyse düdük bile çalmayan hakem. ikinci yarıya çıkarken birden bire cebinde kart olduğunu hatırlayıp gerektiğince kullanınca 4 kırmızı karta kadar gitmiştir olay.

    umut bulut'un gördüğü kırmızı kart biraz da gözlemciden puan almaya yönelik bir şov olsa da diğer pozisyonlardaki sarı kartların tartışılır tarafı yoktur. ancak ilk yarıda bayağı bilinçli sert faullere ses çıkarmadıktan sonra ikinci yarıda zamanlama hatasından kaynaklı temaslara bile kart çıkarması sahadaki futbolcuların da kafasının karışıp itirazların yoğunlaşmasına sebep olmuştur.

    oyunun kuralları maçın 1. saniyesinde de, 90*60. saniyesinde de aynıdır ve aynı şekilde uygulanmalıdır. takımlardan biri diğerini faulle durdurmaya çalışıyor biraz müsamaha göstereyim, işte adamlar zaten 3-0 geride bitime kalmış 1 dakika bir de bu penaltıyı çalmayayım, önceki pozisyonda galiba hatalı karar verdik şurda da şunu hatalı göreyim de dengeleyim gibi literatürdeki genel adı eyyam olan "ayarlamalar" malesef her seferinde böyle adaletsizliklere ve şaibelere yol açabilmektedir.

    tıpkı dün akşamki maçı, özellikle ilk yarısındaki kör dövüşünü izlemeyip sadece sosyal medyadan takip edenlerin 3 kırmızı kart sonrası kayserispor'un biçildiğini iddia etmesi gibi...

    hoş bu ülkenin sahalarında günün birinde bir futbolcu basketbolcu edasıyla topu eline alıp turnikeye girip kaleye bıraksa yine üzerindeki formaya göre nizami olduğunu iddia edecek, iddiayı geçtim kural mural uydurup ispata girişebilecek birileri ortaya çıkacağı için bu konuda uzlaşı yakalamak malesef imkansız...
App Store'dan indirin Google Play'den alın