• 1
    2019 fiba basketbol dünya kupası grup aşaması ilk maçımız. saat 11.30'da başlayacak ve ntv'den canlı olarak yayınlanacak.

    japon basketbol takımı tam bir kapalı kutu, çok yabancılar bize. ufuk sarıca da bir röportajda rakibin kestirilemezliğinden bahsetmişti. tanımıyoruz japonya'yı; setlerini bilmiyoruz, geçiş hücumlarındaki tercihlerini bilmiyoruz, savunmada ne derece switch yapıyorlar bilmiyoruz, yine savunmada hangi yerleşim stratejileriyle rakibi karşıladıklarını bilmiyoruz... "internet çağındayız kardeşim, bul maç kayıtlarını izle" denebilir fakat bu yeterli değil ne yazık ki. zaten okuduklarıma göre japon milli takımı ilk kez bu kadar güçlü bi' kadroyla yer alacak bir turnuvada. kısacası canlı izlemek de yetmeyebilirdi.

    iki isme güveniyorlar; washington wizards forması giyen 21 yaşındaki uzun forvet rui hachimura (giannis antetokounmpo'yu andıran bir tarzı var) ve memphis grizzlies'in 24 yaşında kısa forveti (kısa ama boy 2.06) yuta watanabe. bu iki isim dışında kalan oyuncular birkaçı dışında lokal isimler. dolayısıyla odaklanacağımız ikili rui'yle yuta olacaktır. yüzeysel olarak fikir edinmek isteyenler için:

    rui: https://youtu.be/3Ltk4SGkS8s
    yuta: https://youtu.be/G37VNq9YnmA

    bir maçını takip ettim japonya'nın, hazırlık döneminin flaş takımlarından biri olan almanya'yı yendikleri mücadeleyi: https://youtu.be/dhdDGsUZ_wE kesinlikle çantada keklik olarak görmemeliyiz japonya karşılaşmasını. zaten seyirci avantajı japonya'da olacak, kalabalığın da gazıyla o kaotik oyunu parkeye yansıtmak için her şeyi deneyeceklerdir. savunmada cedi'yle ersan'a büyük iş düşüyor, rui'yle yuta'nın eşleşmeleri onlar. faul problemine girmemeliler, bilhassa ersan.

    pazar kahvaltısı sonrası mis gibi aktivite.

    maç sonu: 86-67 kazandık!
App Store'dan indirin Google Play'den alın