• 22298
    topu geri kazanma konusunda sıkıntıları olan futbol takımımız;

    2 yıldır en bariz görünen sıkıntımız budur bence. oyun sistemimizde en önden kademeli olarak arkaya yardım maalesef bir türlü sağlıklı yapılamıyor. rakiplere çok fazla boş ve geniş alanlar bırakıyoruz. hızlı oynayan rakipler sürekli stoperlerimiz ile burun buruna geliyorlar. denizlispor deplasmanında jimmy, diagne, babel yeterli savunma katkısı yapmadılar. seri de rakibi karşılama ve bozma yönünde çok zayıf kaldı. denizlispor presimizi rahatlıkla kırdı, geri dönüşlerde de çok ağır kaldık. haliyle fatura marcao'ya patladı.

    ralf rangnick, bir takımın gol bulma olasılığının topu kaptıktan sonraki on saniye içinde, topu geri kazanma olasılığının ise topu kaybettikten sonraki sekiz saniye içinde maksimuma çıktığını söyler. yine guardiolanın yardımcısı demenec torrent city'de başarısız geçen ilk yılın ardından sezon başı 2 ay boyunca takımla topu geri kazanma üstüne çalıştıklarını açıklamıştı. torrent: "ingiltere'deki ilk sezonumuzda barcelona ve bayern yıllarından daha fazla gol yemiştik. bu konu üzerine mesai harcadık ve oyun planlarımızda ufak değişiklikler yaptık. pep için topu geri kazanma süresi çok önemli. onun oyun sisteminde beş saniye içerisinde topu geri kazanamıyorsanız faul yapmalısınız. geçtiğimiz sezonun ilk iki ayını topu geri kazanma antrenmanlarına konsantre olarak geçirdik."

    zannedersem geçen yıl topu geri kazanma süremiz 9,5 saniye idi. bir önceki yıl (2017-2018 sezonu) bu rakam 9,2 saniye imiş. şampiyon olduğumuz bu iki yılda da topu geri kazanma süresi istatistiğinde ilk 3'de değildik. bu çok önemli bir eksiklik. hem topu çabuk kazanıp rakip savunmaları dengesiz yakalama şansımız azalıyor hem de süre uzadıkça topun peşinden geriye koştuğumuz için oyuncularımız daha çok yıpranıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın