• 24
    anlamlı bir günde anlamlı bir zafer olmasını dilediğim maçtır. takımımız bu sezon alacağı ilk zaferi böylesine güzel bir güne saklamıştır belki de.*

    ilk iki hafta hepimiz adına hüsranla sonuçlandı. son konya maçının* belli bölümleri hariç istediğimiz futbolu da pek sahada göremedik. bu maçta da çok iyi bir oyun beklemek gerçekçi değil. nedenleri aslında basit. seri kırmızı kart cezalısı olacak, belhanda'nın bel sakatlığı hala belirsizliğini koruyor ve takımın önemli parçalarından feghouli, nzonzi gibi oyuncular da fiziksel olarka tam hazır değil. bu maça kadar bir de transferlerle ilgili gelişmeler yaşanırsa kadro anlamında beklenmedik durumlar da yaşayabiliriz.

    yukarıda saydığım sebeplerden ötürü bu maç tam anlamıyla bir tane atıp maçı bitirmelik bir hal alıyor. sonuç odaklı bir futbol ile sadece 3 puan almak üzerine kurulması gereken bir maç. zaten bu maçtan sonra milli ara geliyor ve yaraları sarmak için bize biraz zaman kazandıracaktır bu ara.

    beklediğim ilk 11: muslera; mariano, luyindama, marcao, yuto; soso, nzonzi, donk, babel; adem, diagne. tabi dediğim gibi transferlerde bir gelişme yaşanmaz ya da belhanda maça çıkamazsa. belhanda oynayacak durumda olursa sola onu atıp adem yerine babel ile de başlayabiliriz. yani kısacası göbeği gereksiz derecede defansif bir 4-4-2 ile başlayabiliriz. selçuk'un olmadığı bir ilk 11 her anlamda daha faydalı olduğu için nzonzi, donk ikilisini yazıyorum. nzonzi pas anlamında bizi rahatlatabilir.

    teknik taktik konuların dışında biraz da psikolojik bir eşik olacak bu maç bizim için. kazanmamız halinde nefesleneceğiz ve trabzonspor'un fenerbahçe ile oynadığı* bir haftada gözümüzü rahtsız eden puan farkının açılmasına engel olacak belki de azalmasını sağlayacağız. ayrıca özgüven açısından önemi de ayrı bir konu.

    kayseri deplasmanı bize her zaman güzel gelmiştir. en sıkıntılı olduğumuz zamanlarda bile bu deplasmandan 3 puan ile döndüğümüzü hatırlıyorum. yine sıkıntılı ve stresli bir dönemden geçerken takımın buradan 3 puanla döneceğine inanıyorum. umarım hafta boyu transfer konularını kazasız belasız atlatıp sağlıklı bir şekilde bu maça odaklanabiliriz.

    inandık biz sizlere
    #ben23rsiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın