• 22262
    dün ki maç* sonrası sıcağı sıcağına bir şeyler yazacak olsam sözlük ahalisinden büyük tepki alacaktım. belki pilot bile olabilirdim. o yüzden kafamı toplayıp daha uysal bir değerlendirme yapmak istedim.

    maalesef takımdaki iskelet değişikliği çok kötü sonuçlar doğurdu. geçen sezon ki nando-marcao-fernando-soso kare asından takımdan ayrılan fernando ve tatilden aşırı formsuz dönen marcao çıkınca zaten defoları olan takım yapısı iyice çökmüş durumda. bu duruma ilerleyen oyuncu yaşları ve sakatlık faktörü de eklenince; ortaya kağıt üzerinde göz boyayıcı görünen lakin tatsız tuzsuz, teknik ve taktikten bir haber, gram seyir zevki vermeyen bir takım çıktı.

    takımdaki tek safkan forvet de diagne olunca gol için bireysel yeteneklere ihtiyaç daha önceki 2 sezona oranla kat be kat arttı.
    ee önceden demiştik zaten bireysel yetenekle bir yere kadar gider bir takım. zaten geçen sezonun sonuna kadar geldik bu şekilde.

    artık bir sisteme, gerekirse iki farklı (iç-dış saha) sisteme ihtiyacı var bu takımın. öyle ki iç sahadaki sistemimiz de işlemez oldu. geçen sezon 17'de 16 yapan bu takım, ilk iç saha maçında o kadar salakça bir 2 puan bıraktı ki sahaya, doğrusunu söylemek gerekirse benim gururuma dokundu.

    bireysel bazda değerlendirme bu kez yapmak da istemiyorum. çünkü biraz üstteki paragrafta dediğim gibi, takımın iskeleti zarar gördü, bozuldu, çöktü. insan vücudu gibi düşünün.

    bugüne kadar çok savundum hocayı. kendi yaşantımda özel bir yere koydum çoğu galatasaray taraftarı gibi. babam hiç sevmez hocayı. babamla bile yeri geldi tartıştım, kavga ettim, savundum. ancak hocamız da ayakları yerden kesilmiş geliyor bana.

    nedir bu dev aynası durumu, neden kibirliyiz bu kadar ? bu selçuk inadı nedir ? bu takım yaz dönemi boyunca ne çalıştı ? teknik, taktik açıdan sıradan bir anadolu kulübüne nasıl ezilebiliyor bu takım ? tatilden fazla kilolarla ve mental açıdan futboldan uzak dönen oyuncularla konuşuldu mu, uyarı yapıldı mı ?

    üstteki soru yağmuruna katılacak bir sürü şey var. ama cevaplarını bulamadıktan sonra ne fayda...

    en kötüsü de, bu takım şu entryi girdirmemeli artık (bkz: #2743444)

    geçmiş hatalardan bugüne ; bu takımın, hocanın, oyuncuların tecrübesine yakışmayan abes bir takım hüviyetine büründük.

    zaman çare olur mu, takım uyumu oturunca göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın