• 435
    yine ortalık karıştı yahu * fatih terim ile sezon başları hep sıkıntıdır. takım hemen ritmini bulamıyor ki ilk 11'de orta alan neredeyse komple değişmiş ve iki maçta da kaçan penaltılarımız & kırmızı gören oyuncularımız oldu. hemen yangın yerine çevirmeyin ortalığı.

    iki maçı da (* ve 16 ağustos 2019 denizlispor galatasaray maçı) kazanırız demiştim; hele bu maçı rahat kazanacağımızı düşünüyordum ama gerek ilk haftadaki kırmızı & penaltı kaçması gerek bu haftadaki kırmızı, 5 puanı şimdiden hiç etti. teknik ekibin de yanlış kararları bu puan kayıplarında maalesef etkili oldu.

    15. dakika itibarıyla maçı izleyebildim, öncesini bilmiyorum. bu dakikadan sonra ilk yarı boyunca rakibe sıfır pozisyon verdik, oyuna tamamen hükmettik ama pozisyon da bulamadık. haliyle 0-0 ilk yarı bitti.

    ikinci yarıya kapanan rakibi açmak için hücumda çoğalmak adına 4-4-2 ile başladık. emre mor zaten kötü oyunculardan biriydi, yerini adem büyük'e bıraktı. adem de ryan babel'i boşta unutturarak bir nevi bu taktiğin işlemesini sağladı. zaten ikinci yarının başında da fena pozisyonlar bulmamıştık ama bir türlü olmamıştı. 1 gol bulduk, oh be derken; rüyadan uyandık.

    ilk yarı sonunda da yazdığım gibi, evet oyuna hükmedebiliyoruz ama konyaspor'un oyun tarzı bu zaten. topu bize bırakıp bir şekilde puan alabilmek. biz oyuna hükmeder gibi gözüksek de onların bize topu bırakması sayesinde hükmedebiliyoruz. şu an için bireysel olarak pas kalitesi iyi oyuncularımız olsa da takım olarak pas kalitemiz iyi değil. yeterince alan değiştiremiyoruz ve hızlı pas yapamıyoruz. bu da oyuna hükmedememiz anlamına geliyor. konyaspor ilk yarı topu bize bırakmasa yine hükmedemezdik ilk yarıya. gördüğümüz rüya buydu.

    golden sonra 4-4-2'nin falsoları ortaya çıktı. kapanan rakibe karşı daha net pozisyonlar bulabildik ama golden sonra rakip kapanmayı bırakıp hücuma çıktığında orta alan ve forvet arasında kocaman bir boşluk oluştu. konyaspor bu sayede atak sürekliliği sağlayabiliyordu biz ise orta alandan forvete topu aktaramıyorduk bir türlü. 4-4-2'de forvetlerin biraz da geriye gelip * o pas bağlantısını kurması gerekiyor. bizde bunu yapması gereken adem bu bağlantıdan bihaberdi sanırım. mbaye diagne'de zaten böyle pasör / top taşıma vs. gibi özellikler yok; tipik, ceza alanı golcüsü. 4-4-2 işlemez oldu. 1-0'ken de burada yazdığım gibi acilen diagne'nin çıkıp bir orta alan oyuncusunun oyuna girmesi ve sofiane feghouli'nin * çıkıp yerine jimmy durmaz'ın girmesi gerekiyordu. bunlar teknik ekibin ilk eksisi oldu ki konyaspor'un atak sürekliliği devam etti bu sebeple. teknik ekip uyudu resmen.

    sonra da gelen kırmızı ile takım iyice gömüldü tabii. adem kanada geçerken soso orta alana geçti. gene işler yürümedi tabii, soso çok yorgundu. adem de sağ kanat değildi. teknik ekibin ikinci eksisi. selçuk inan ve jimmy ise bana göre çok geç oyuna girdiler. selçuk yerine başka biri de girebilirdi. orta alanda başka alternatifimiz var mı hatırlamıyorum ama isimlere takılmayın, olması gerekeni yazdım.

    bu değişiklikler daha önce olmuş olsa belki oyunu dengeler ne kırmızı yerdik hadi yedik diyelim ne bu kadar gömülüp saçma sapan bir gol yerdik. bu kadar gömülünce illa ki bir karambolden gol yeme riski oluşuyor. neden yedik diye hayıflanmamak, onun yerine topu kaleden uzakta tutmak lazım.

    neyse olmuş ile ölmüşe çare yok derler. önümüzdeki maçlara bakacağız *

    isim isim belirtmek gerekirse; ilk kez oynayan steven nzonzi'yi beğendim. asistini de yaptı ilk maçında. takımın iyilerindendi. genel olarak kale ve defans da fena değildi. orta alanda tek beğenmediğim, vasat kaldığını düşündüğüm isim jean michael seri idi. forvetler; mbaye diagne ve adem büyük de istenilen seviyede oynayamadılar. jimmy ve selçuk'u değerlendirmek zor, çok az süre oynadılar. onlar için yorum yapamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın