• 74
    öncelikle fenerasyon madem bu işe bir netlik getirmiyor, yapmamız gereken şey çok basit. hocasından, başkanına, futbolcusundan, taraftarına algı için bir yerlerini yırtıyorlar. hocası ''29. şampiyonluğa gidiyoruz'' diye açıklama yapıyor. sitesinden 5. yıldız propagansı yapılıyorsa eğer;

    bizde kafamıza göre liglerin tescil gerçeğini kenara atıp, 2010-2011 sezonu süper kupasının oynanmadığını var sayarak ve de o sezonun ikincisi trabzonspor'un şampiyonlar ligi'ne gittiğini göz önünde bulundurursak; fenerbahçe'nin şampiyonluğu 18 diye propagandaya başlayabiliriz. hatırlarsınız beşiktaş 1959 öncesi 2 şampiyonluk aldı, avrupa kupalarına katıldığı için. yasal olarak lig şampiyonu olarak tescillendi. trabzonspor 2. olarak avrupa kupalarına katıldığı için yasal olarak zaten şampiyon sayılmış oluyor. avrupa'ya ceza almadığı halde, göndermeyen de bizim kendi federasyonumuz. üstelik fenerbahçe voleybol takımı efsanesi mehmet ali aydınlar. şimdi bu aveller yine ''fötöcöydö bö ödöm'' naraları atmaya devam edeceklerine eminiz. arkadaş adama sormazlar mı şikeden 4 yıl sonra bu adamın şirketini, formanızın önüne kocaman sponsor yaptınız diye.

    yapmamız gereken sitemizde ki şampiyonluk sayılarını güncellemek. galatasaray 22, fenerbahçe 18, beşiktaş 13, trabzon 7, bursa 1 şeklinde düzenlersek ve hocamızdan, başkanımıza, taraftarımızdan, yöneticimize kadar her kamera gördüğümüzde bunu kamuyla paylaşırsak, nasıl sustuklarını o zaman görürsünüz.

    bizim algı yapmamıza gerekte yok bu konuda. inanın türkiye' de futbol severlerin yüzde 70 'i bu şekilde düşünüyor. yüzde 30'un neden bu şekilde düşünmediği herkesin malumu. bunların dediği gibi ligler tescillenirse altay'ın 14 şampiyonluğu oluyor. yani fener'den bile daha fazla şampiyonlukları var. üstelik yayın gelirinden daha fazla pay alacak altay bu şekilde. ancak hiç sesleri çıkmıyor. çünkü bu zırvalarla altay'ın bile işi yok.

    bu saatten sonra federasyon nasıl tescillerse tescillesin. benim için güncel şampiyonluk sayıları;

    galatasaray - 22
    fenerbahçe - 18
    beşiktaş - 13
    trabzonspor - 7
    bursaspor - 1
App Store'dan indirin Google Play'den alın