• 17
    --- alıntı ---
    "biz de erkek futbolcular kadar maaş almalıyız. ben sadece eşitlik istiyorum. bunun da mantıksız olduğunu düşünmüyorum. federasyon hazır olduğunda bu konuyu konuşmak için hazırız."
    --- alıntı ---

    bu beyanı ilk duyduğumda ben de arz/talep meselesinden ötürü saçmalamış demiştim. ancak olay tamamen çeviri hatası.

    beyanın sahibi olan kişi ronaldo kadar, messi kadar maaş almalıyız demiyor. öncelikle kadın evrensel bir şeyden de bahsetmiyor. abd futbol federasyonu gelirlerinin belli kısmını, gelirin geldiği takımın oyuncularına prim olarak ödüyor. erkek milli takımının aldığı pay, kadın milli takımının aldığı paydan çok daha yüksek. futbol federasyonunun gelirlerinin önemli kısmının yurt içi yayından geliyor olması ve kadın milli takımının erkeklere göre daha çok izleniyor olması ise adaletsizliği doğuran nokta.

    --örnek--
    olayları özetlemek için tamamen uydurma ancak gerçeğe uygun rakamlarla anlatmak gerekirse;

    mesela erkek milli takımı galibiyet ve yayın haklarından 10 mn dolar gelir sağlarken bunun yarısı oyunculara veriliyor, yani rakam 5 mn dolar,

    kadın milli takımı galibiyet ve yayın haklarından 12 mn dolar gelir sağlarken bu rakamın yalnızca dörtte biri oyunculara prim olarak ödeniyor yani 3 mn dolar.
    --örnek--

    abd kadın milli takımı oyuncularının isyanı da buna. teknik olarak çok haklı bir isyandan bahsediyoruz burada. özellikle kadın futbolcular için milli takım primlerinin ciddi bir geçim kaynağı olduğu yerde buna sessiz kalmalarını bekleyemeyiz herhalde. alex morgan çıkıp "de gea 10 mn eur kazanıyor, ben de o parayı istiyorum" demiyor. ancak twitter'da yayın yapan türkçe sayfaların yanlış çevirisi nedeniyle kendilerine karşı bir kamuoyu oluşmuş durumda.

    olay sadece equal pay ile ilgili. üst taraflarda tamamen yanlış bilgi ile yapılan yargılamalar söz konusu. yazar arkadaşlardan ricam ya girdilerinizi düzenleyin ya da silin zira şu an girdileriniz yanlış, hatalı nesnel bilgi durumuna düşüyor.

    equal pay kaynakları:
    https://www.independent.co.uk/...al-pay-a9061481.html

    https://www.huffpost.com/...6db1e4b0eb875f2031da
App Store'dan indirin Google Play'den alın