resim
Andrea Pirlo
Görev:Teknik Direktör
Takım:Sampdoria
Yaş:45
Uyruk:İtalya
  • 468
    fatih terim eleştiri seanslarının aranan adamıdır. otobiyografisinde fatih terim’in taktikden anlamadığını anlatmıştır. hatta şahsi fikrim biraz da kendisini taşralı olarak görmektedir.

    aynı eleştirilerden birini de eski futbolcumuz milan baros yapmıştır. hatta ve hatta bir dönem ajax’ı çalıştırmış ama kariyerine erken dönemde son vermek zorunda kalan frank de boer’de bu gruba dahildir.

    şahsen fatih terim’in iyi bir taktisyen olmadığını düşünmekle beraber taktik bilmiyor yeaaa konusuna katılmıyorum. taktik bilmeyen adamın bu kadar sene başarılı olması modern futbol’a hakaret olur.

    gerçi pirlo’nun futbol bilgisini görmemiz için teknik direktörlük yapması ve bu süreçteki başarılarına bakmamız gerekli.

    teknik direktörlük sadece taktik anlayışla alakalı değildir, içerisinde pek çok değişkeni bulunduran bir yöneticiliktir. mesela tudor’un en büyük sıkıntısı ikili ilişkiler değil miydi? hatta geçen guardiola bile kimi oyuncularının özel hayatlarında sıkıntı olduğunu, bunu bilmeyenlerin o oynar mı? bu oynamalıydı tarzında eleştirilerine isyan etmişti diye hatırlıyorum.

    o sebepten pirlo iyi oyuncudur ama teknik direktörlük konusunda ne kadar iyi bir referanstır, tartışılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın