resim
Andrea Pirlo
Görev:Teknik Direktör
Takım:Sampdoria
Yaş:45
Uyruk:İtalya
  • 466
    fatih terim ile ilgili sözlerinin yer aldığı kitabı okumuştum. 'düşünüyorum, öyleyse oynarım' isimli bir otobiyografi. pirlo her ne kadar saha içinde zeki ve iyi bir futbolcu olsa da, saha dışında özellikle insani ilişkiler bakımından o kadar iyi niyetli bir futbolcu değil. milan'ın 'beyefendiler masası' denilen, marcel desailly ve paolo maldini'nin gençlik zamanında ilk zamanlarında ayyuka çıkmış (ki çok daha öncesinde, baresi zamanlarında falan da var) ve kaptanlarının söz aldığı, futbolcuların isimleri ve geçmiş kariyerleri ile bir rütbe farkı ortaya koyduğu grubun zamanında etkili isimlerinden birisi. biraz seçici ve kendilerince saygı gösterilmesini isteyen garip bir topluluk. yani bu memleketteki adıyla biraz bizdeki yerli oyuncuların yeniçeri faaliyetlerine benziyor. kendi istediği teknik direktör ve futbolcuları aldıran, istemediklerini gönderen, zamanın başkan ve yöneticisi adriano galliani ve silvio berlusconi ile de iyi ilişkilere sahip değişik bir topluluk. bu yüzden bu adamın fatih terim ile ilgili ne söylediği, taktiğini veya motivasyon tarzını beğenip beğenmemesi gibi kendine ait fikirlerini fatih terim için bir tespitmiş gibi sunmak pek anlamlı değil. o efsane milan kadrosundan fatih terim ile alakalı bilgi edinmek isteyen andriy shevchenko, manuel rui costa, kakha kaladze, serginho gibi isimlerin de fikirlerini almalı derim ben.

    kaldı ki pirlo'nun zamanında oyunculuğuna, kariyerine fazlaca saygı duymakla beraber, şu son 7-8 senedir kendisi için üretilen başbakan lakaplarına falan kesinlikle katılmıyorum. oynadığı rol ve futbol tarzını eşsiz bulanlar için de aynı bölgede ya da benzer rolde oynamış josep guardiola, franz beckenbauer, xabi alonso gibi oyuncuların kariyerlerine ve futbollarına göz atmalarını tavsiye ederim. nazarımda pirlo başbakan ise bu futbolcular gazi mareşaldir.

    sözün özü, eğer fatih terim ile ilgili fikir edinmek istiyorsanız, andrea pirlo'nun vecizeleri sizler için en son dikkate alınası şeyler olmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın