• 22022
    sorununun transfer ile kapanacak olduğunu düşünmediğim takım. tercih ve sistem aklı olarak da sıkıntılar var. geçen sene onyekuru sol kanadı otoban yaptı, nasıl? adam atletik genç ve enerjik. onun yerini daha statik ve 32+ yaşında hem de 3 senelik sözleşmeli babel ile doldurursan, büyük takımlardaki en enerjili yerler olması gereken kanat beklerin milletin futbolu bıraktığı 33 yaşında olursa, orta sahanda donk ve selçuk gibi yaşlı ve birçok yönden eksik adam olursa, forvetinde de diagne gibi kendine king kong diyen ama sporcu olmayan halimle omuz atsam yerlerde yuvarlanacak adam olursa bu sistem tutmaz. tutmadı da tutmayacak da. 2 senedir şampiyon oluyoruz deniliyor da, kıçımızdan kan gelecek şekilde kanırtarak ve her türlü dış mücadeleyle savaşarak kıl payıyla olmuşsun. yani 8-9 bin devir çevirerek, kapasitesi ufak bir motorla olmuşsun. hazır elinde düze çıkmaya yeltenmiş, ligden ve şampiyonlar ligi gelirinden parasal olarak önceye göre daha fazla potansiyel ve gerçekleşmiş gelirin varken; mevcut motor kapasitesini mi büyütmeyi arzulamalıyız yoksa yine 9 bin devir çevirirken, red line'da takım can çekişirken, görsel ve sükse yapma amacıyla dış modifiyeler mi yaparsın ?

    kaç senedir oynadığımız futboldan ne keyif alıyorum ne de umut besliyorum. bu değişmedi ve bu gidişile de değişmeyecek. ister inanın ister inanmayın ama bizim sahip olduğumuz maaş bütçelerin 3'te 4'te birine ve hadda daha azına çok daha dinamik kurulan takımlar var. az uz para ödemiyoruz biz. premier lig gibi ligler arayı çok aştı yetişemeyiz durumu var ama sen sistemsel olarak yetişmeyi de arzulamıyorsun ki? paranı ve iş gücünü olur olmaz şeylere harcıyorsun. mesela leichester city büyük devlerin arasında onlara göre çok mütevazi transferler yapıp, müthiş bir sistem dahilinde imkansız görülen premier lig şampiyonu olmadı mı ? o adamlar 40-50 m euro harcadı vs deniliyor. bu parayı yeri geldi galatasaray yeri geldi fenerbahçe harcadı. ne değişti, ne gelişti? hiçbir şey. ayrıca o miktar para senin ligindeki 8-10 m euroya anca eşittir toplam pl transferlerine oranla.

    canımız takımımız yıllardır yan pas, geri pas, az koşu, kendince "görkemli" transferler ile batık bir ekonomide kıvranıyor ve buna öyle alışmışız ki hiç yadırgayan yok. sene başında kampa götürecek 4-5 futbolcusundan fazlası olmayan, harcayabildiği para devede kulak olmayan sivasspor bizden iyi top oynuyor yahu. bunu sindiremiyorum.

    bizim yadırgamamız, üzerine düşmemiz gereken konu "bence" bu. düzeltme, eleştiri veya yorum için en ufak gocunmam olmaz, ekleme yapmak isteyen için algılarım da dm kutum da açık. sevgilerle, iyi bayramlar sözlük.

    not:dikkatli sürün.

    ekleme: kaçırdığım almanya süper kupasını izledim bu yazdıklarımdan sonra, gözümde bir damla yaşla. şu atletiklik, zeka ve oyunun akışkanlığına bakabilir misiniz? tam olarak keyif bu işte.
    https://www.youtube.com/watch?v=jwTCPXdK_pw
App Store'dan indirin Google Play'den alın