• 21982
    rüyadan uyanmamız için hayırlara vesile olacak bir mağlubiyeti tatmış kulübümüz.

    hepimiz günlerdir falcao’yu ve gelecek orta saha transferini bekliyoruz haliyle, özellikle falcao konusuna çok kanalize olduk. ve gözümüzün önündeki büyük sorunsa maalesef görünemedi.

    bu takımın çok büyük bir yumuşak karnı var; bekler. nagatomo’nun top bizdeyken gördüğü el freni işlevini, mariano’nun savunma zaafiyetini ve fiziken düşüşünü hepimiz ara ara dile getirsek de, sanırım bunun oyun performansımıza ne denli bir eksi yazdığını göremedik.

    her şeyden önce ikisinin de yaşları 33. 33 yaşında bir oyuncu falcao, babel değilse sana külfetten başka da hiçbir şey değildir. bugün 11’nin 7’si 21 yaş altı olan fiorentina’ya karşı bu duruma düşer, yaş ortalaması 21 olan benfica’ya karşı top bile yapamazsın. falcao’nun da katıldığını varsayarsak bu takımın 11’nin yaş ortalaması 30. sürerliliği, geleceği, dinamizmi olmayan ve nakte çeviremeyeceğiniz bir kadroyla ne denli uzun vadeli başarılar elde edebilirsiniz ki avrupa’da?

    bu kadron seni ligde şampiyon yapabilir, ligin de üstünde bir kadrodur. ama avrupa’da bu beklerle hiçbir şey oynayamazsın kendimizi kandırmaya gerek yok. naga schalke maçından beri kayıp, neredeyse 1 yıl olacak. mariano savunma zaafiyetlerle, özellikle deplasmanlarda yer yer açtığı casper moduyla, bu fiziğiyle bizi bu sene nereye kadar götürebilir bilinmez.

    bu dakikadan sonra bu yaşlarıyla hangi talibi bulacaksın da yerlerine bu süre zarfında kimi alacaksın o da kocaman bir soru işareti. talip çıksa da bu kontratları bırakıp gitmezler maalesef, hatta hocanın bu yönde bir tasarrufu olduğunu bile sanmıyorum. o yüzden bu sene ikisiyle geçecek gibi görünüyor. iyi bir orta saha transferi ve falcao ile bu takım iyi işler de çıkarır, karamsarlığa kapılacak bir vaziyette değiliz. fakat kar topu ile şampiyonluk kutlama hayallerini bir bırakıp artık işe rasyonel bakmanın da zamanı geldi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın